19 Aug 2010

Projek biskut raya

Baru seminggu puasa dah sibuk dengan biskut raya, apa kes? ;p. Actually before puasa lagi dah sibuk dengan biskut raya, betul tak? 1-2 minggu before puasa tulah sample biskut raya datang bertandang tanpa dipinta. Kita Saya pun meriah la merasa sample-sample tu semua. Dah puas try sample, tunjuk biskut mana yang nak diorder. Jadilah biskut itu sebagai biskut 'tunjuk-tunjuk' ngahaha.

Tapi ada jugak jenis yang beriya merasa sample, tapi belinya tidak. Huhu. Betul tak?

My SIL tengah bersemangat waja (dalam mood) nak membuat biskut raya. Dia dah kira berapa jenis biskut yang nak dibuat tahun nih. Semangat memang tahap gila-gila punya. So layankan jelah heheheheh...

Malam semalam kitorang buat satu jenis biskut. Biskut paling senang dalam dunia apa lagi kalau bukan Honey Cornflakes. Campak-campak je bahan lepas tu masuk dalam cup, kemudian bakar. Siap! Tak payah nak guna mixer nak mengadun tepung bagai :p

:: Honey Cornflakes Cookies ::

Wajarkah Cornflakes Madu ini digelar 'biskut'?

Ini biskut untuk orang malas nak buat biskut yang susah-susah. Ada ke orang jual biskut nih? Ke takda sebab senang sangat nak buat? Ada ke orang beli biskut nih yang ready made? Ada kaluuuuu.........pemalas tahap unta punya orang muahahaha. *harap-harap takda yang terasa :p

:: Satu adunan dapat 3 balang ::

Mula-mula je letak cherry, lepas cherry dah habis letak colorful sprinkle je. Koserrr sangats nak potong-potong cherry lagi dah malam-malam. Lagipun, letak sprinkle pun lawa jugak apa? Kan? Kiddos version heheheeheh...

:: 'Cengkerang' ::

Yang nih pulak something for project duit raya merangkap misi memenuhkan tabung ayam. Gigih nih nak penuhkan tabung ayam untuk raya theheheheh~

3 comments:

aZr|n said...

wpun simple, cornflakes itu tetap menarik kolbu.

reena said...

Cornflakes madu memang the best!

Eh, i pernah jual tau cornflakes madu ni. Tapi jual kat kawan sendiri la. Hehe.

cc said...

azrin,
menarik dan yg paling penting setap uolss :p


reena,
pergghh rajin gila siap buatkan utk kwn..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...