16 Aug 2010

Pssttt...mintak tolong sikit boleh?

Ehem ehemmm *clear throat

Kakak-kakak, adik-adik dan saudari-saudari sekalian. Sudilah kiranya membantu hakak (sebutan beserta bunyi sengau) membuat pilihan. Hakak dalam dilema nak pilih yang mana satu di antara mereka di bawah nih...

Ehehehehehehe...

:: Metallic Plum Brush Set ::

Large Powder - 7"
Angle Blush Define - 6 3/4"
Foundation Taklon - 6 3/4"
Brow Comb - 7 1/4"
Lash Spoolie - 7"
Large Shadow - 7"
Medium Shadow - 7"
Round Crease Eye - 7"
Taklon Angle Liner - 6 3/4"
Small Firm Detail Eye - 6 1/2"
Flat Square Taklon Detail - 6 1/2"
Fine Liner - 6 1/2"

(12 brushes)

Price: USD29.95


:: Bronze/Maroon Reptile Brush Set ::

Large powder brush - 7 3/4"
Smaller powder brush - 7.5"
Angle Blush - 7.5"
Foundation Taklon - 7 1/4"
Doe Foot Shadow - 7"
Large Shadow/blender - 7 1/4"
Medium Oval Shadow - 7"
White Taklon Flat Detail - 7 1/4 "
Brow / Lash Comb - 7.5"
Synthetic Lip Brush - 7.5"
Synthetic Medium Detail Eyes - 7"
Taklon Angle Liner - 7"
Small Oval Eye Detail -7"
Lash Fan Applicater - 7"
Round Crease Brush - 7"

(15 brushes)

Price: USD39.95

Pilihan dalam warna lain:

:: Magenta Deluxe Reptile Brush Set ::

:: Black Deluxe Reptile Brush Set ::

Sila tahu bahawasanya currency exchange between USD ke RM adalah amat BAIK sekarang. I mean untung beli waktu sekarang sebab nilai pertukaran USD1 = RM3.18200. USD going cheap weh sekarang :p

So yang first option tu, lebih kurang dalam RM95, the second one RM127. Price excluding shipping. Ikut hati mahu yang second set tuh. Nak yang bronze/maroon brush case. Worthy tak kalau beli? Kalau beli asing-asing for sure lagi mahal rasanya. Kalau MAC brush tuh lagilah aiyoyo mahal okeh! Beli Body Shop pun dah terasa mahal. Ini 15 brushes for RM127, tak ke meroyan kau tengok harga dia :p

Tolong tolong, bagi idea which set yang berbaloi-baloi untuk dirembats. Siapa nak??? Jom beliiiiiii. Heheh.

10 comments:

reena said...

I vote no. 2!

FAM said...

ahkak suka yg bronze tp takut nk pegang. huhuhuhu

misSkiva said...

Metallic Plum Brush Set..sbb agak ngeri tgk Reptile Brush Set..mcm kulit ulo betul..;)

mamarempit said...

hakak tk boleh tulung..sbb hakak tk reti...heheheh...

kate syaiton kena tambat.....erkk....

tp ikut mato hakak yg dh nk rabun2 itik ni kan....lawa hok mule2 tu...chanteekkk bangettt

yaNa MaLeK said...

Nak nak...kalo plus shipping total brape sume?

hehehe xmembantu ek..

personally vote for no 2 tp 3 pon cntik gak..brush same je kan dua-dua tu

cc said...

reena,
i plan nak beli yg tu jugak, tp blm sure. tgk hasil undian :p


FAM,
ala tu kulit tipu2 je la (bg sedap hati sendiri)


misskiva,
ala tp klo amik yg tuh dh rugi 2 brush :(

cc said...

mamarempit,
nk yg bnyk + menguntungkan...bukan sekadar lawa je.
yg reptile skin tu tak lawa ke? alaaaaaa


yana malek,
tatau nt dh sign up account + checkout, i bgtau berapa postage cost..eheheh
ada 2 options je tp yg 2nd tu ada 3 color. yup berus sama :)

yaNa MaLeK said...

heheh ok..nti ape2 update yek..tq

Puteri Ogy said...

i prefer bronze!!! hihihi

cc said...

yana malek,
i dh check postage cost..agak mahal la jugak. so utk mengurangkan kos, apa kata kita beli share2? :p
email me babe if u interested ;)


puteri ogy,
kan kan kan?
bronze lawa kan? heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...