2 Aug 2010

...sambungan kisah duka

(Tadi sebenarnya dah tulis sampai habis, tapi tetiba hilang! Penat je taip panjang-panjang. Tapi yang pelik part cerita 'benda' tu ada pulak, tak hilang pulak? Haa, scary tak? Scary tak? Keh keh keh)

Kisah kedukaan hilang gelang hadiah yang Haji Shuk bagi disambung dengan kisah hilang wristlet pulak...

Saya tercicir wristlet kat dalam panggung wayang hari Sabtu lepas. YB datang KL last weekend, so Sabtu tengok movie kat Pavilion. Cerita The Sorcerer's Apprentice.
Mula-mula memang tak perasan wirstlet tu takda, perasan time nak bayar barang kat Marceto (betul ke eja nih?) kat level bawah sekali tu. Cuak gila bila tengok wirstlet takda dalam habndbag!
Apa lagi berdesup panjat esculator 4-5 tingkat untuk ke GSC balik. Menggelabah to the max! Bila masuk hall tu semula, orang dah ramai sebab dah seating untuk next movie. Cari bawah kerusi, wristlet sudah yilek.

Alamak...alamak...alamak!

To cut the story short, we managed to get the wristlet back after seeing the manager. Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat sebab cleaner yang jumpa tu bagi kat management. Dalam wristlet tu ada cash (baru lepas draw duit pulak tu tssskk), ATM card and mobile! Tapi waktu dapat, cash dah short RM130.
Tapi kan, masa draw duit earlier, gerak hati sangat kuat suruh keluarkan duit sikit je. Kalau keluarkan banyakkk, tak ke menangis haku di tangga GCS tuh?

YB kata takpa, tu rezeki cleaner. Dia suruh halalkan je, biar jadi peringatan supaya lain kali tak CUAI lagi! Dah dapat balik wristlet and mobile dah cukup baik. Dia kata nilai dua benda tu je dah lebih dari cash yang ada. Tsskkk.
Lagi dia cakap, untung cleaner bangsa Nepal yang jumpa. Dia rembat cash je, tu pun dia tak rembat semua.
Kalau orang Malaysia?
Ada 2 options which;
1. Orang tu jujur dia tak usik apa-apa lantas pulangkan ke management. Hehe.
2. Orang tu lebih tak jujur daripada cleaner Nepal tu, dia rembat semua sekali langsung tak pulangkan apa-apa. Huhu.

Kena marah dengan YB masa OTW nak ke car park. Tapi disebabkan gua macho, gua rilek je (tapi dalam hati sedih sebenarnya kah kah!). Tapi, dia marah kejap aje lepas tu dia pujuk balik. Macam mana dia pujuk? Ohh perlu ke nak tulis kat sini? Keh keh keh *tetiba terbayang senapang patah Haji Shuk.

Lu mana boleh marah gua lama-lama kan derr? Lu kan dalam hati ada taman. Kah kah.

Ehh, nak kena lepuk dengan YB gamaknya nih.

So, itulah kisah kedukaan pada hari Sabtu lepas. Pergilah duka... *tetiba tajuk novel?

8 comments:

mamarempit said...

naseb baik 2 130 ajer....1 kali buat fondant cuppies leh caver.... :p

kire utng gak le yg jumpe tu Nepal cleaner....& naseb baik dia tk clean kan sumer...hahahah.....

macho la konon...hahaha....

mamarempit said...
This comment has been removed by the author.
mamarempit said...

yg no 2 tu akak delete....terkomeng 2 kali ... :)

Rina (◕‿◕)✿ said...

rina dah tuka link :)

Rina (◕‿◕)✿ said...

ok tadi tak bc, ni baru habis bace hehehe

adoi.saba jela. xpe kte geng. rina pon penah ilang macam2

nasib baik tutut kite xboleh tanggal. kalau tak sure kejap2 leper kejap2 ade :p - tiru bebelan mak

hahaha

mrs.ecam said...

dugaan sume ni...satu2 ilang ek...bab terbyg snapang patah abah ko plg aku ske...ok la tut sekurang2nyer ko ingt kt snapang pth tu ek...wakakakakkakaka.....rm130 pong bnyk...klu aku nangesh x blagu,,,,n kompem2 suh en.somi aku ganti walopong tu slh aku...hikhik

cc said...

mamarempit,
itu kalu ada org order, kalu takdok?
wuuuuuuuu T____T
mujurlah si nepal tu baik hati (skettt)


rina,
sama la mak sy pun selalu bising2 ckp mcm tu, ayat lebih kurang je..hehe.

tq sbb sudi meluangkan ms menukar link =p

cc said...

mrs.ecam,
senapang haji shuk tak 'makan' org...so far la...muehehehehh!!

aku yg cuai takkan la nak soh YB yg ganti? dah biol ke? ko blh la buat kat laki ko, teori duhetmu duhetku blh apply. YB blm jd laki haku...maka teori itu tak blh dipakai ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...