23 Sep 2010

Dasar chap kuchenggg

Ini kes perbualan dengan teman sejawat semalam. Saya hantar memo ke unit dia, request bateri kamera untuk kegunaan department. Department saya nih majority kakitangan bahagian teknikal dan selenggara. So, kamera digital mesti ada every time pergi site.

Currently bateri kamera yang kami dapat untuk kamera tu bateri biasa chap kucheng tuh. Up sikit daripada tu, bateri Energizer yang biasa.

Pagi tadi entah macam mana saya terlebih rajin, cadangnya nak update carta organisasi bahagian. Sebab carta organisasi bahagian ni adoyai tak semenggah. Gambar kecikkkkk, print biasa pulak tu. Wajah kacak pun jadi kurang menyelerakan. Hahah. (kecuali gambar engineer tu, yang tu memang kacak sebab dia memang kacak letak gambar standard print kedai. Heeeeee~)

So, saya mintak la digital kamera kat kerani yang jaga aset. Hajatnya nak buat sesi photoshoot orang-orang dalam department nih (mana yang gambar tak semenggah la, mostly semua!). Dah excited gila nak buat photoshoot nih. Sekali tuuuuuu, kamera tak mahu on. Letih jari dok on-off-on-off kamera tu. Bila on dia keluar sign 'please change batteries'. Kejadahhhh? Haku baru isi brand new batteries. Tapi nak salahkan siapa? Dah namanya kamera digital. Guna pulak bateri chap kucheng tuh. Memanglah tak cukup power!

Patutlah orang-orang teknikal kat bahagian nih dok komplen pasal kamera selalu habis bateri. Asyik-asyik pergi Unit Aset mintak bateri baru. Tulah komplen lagi belakang-belakang, haku mana tau. Cuba cakap siang-siang, takdalah masalah ini berlanjutan (undilah saya sebagai YB anda! kah kahhh).

Tapi pelik jugak, takkan la 'budak-budak' tu tak tahu nak guna battery apa untuk digital camera? Hmmm...

Problem solved. Nasib baik rakan sejawatan, sebatch, sejabatan dan sesekali sengal *Hi Tajah R =P jadi boss kat perolehan. Senang sajork haku mintak. Confirm dapat! Keh keh kehhh...

Betul la orang cakap, ada 'kabel', ada power, ada duit semua boleh jadi.

Tapiiiiiiiiiiiiiiiii...

...dengan syarat jangan salah guna. Menjawab la anda esok-esok kat 'sana'. Sekian, tazkirah pendek =P

9 comments:

Wahida Shukeri said...

bagus giler ko wat photoshoot untk staff n dpartment...rajin2..baguih.....

mrs.ecam said...

sob sob...insap jap ngan ayat ko yg last tu...hukhuk

Sayang.Ibu said...

btol...btol...btollll

ayydan said...

giler ko.....segan ai bile diangkat begtu..seb baik aku bahek hati kan kan kan? tp aku rase, ade baiknye beli rechargeable battery je babe..
tahan lama skit.

p/s: tp jgn risau, request anda sudah diproses. *kot*

ekekekekekkeke~

ayydan said...

macik,
Si anak buah ko tak datang pun meeting tau. Konon nak dtg sendirik. Ampeh!

Sungguh takleh harap.~

reena said...

U ada 'kabel' dlm SPA/JPA tak? Muahaha :p

Miss Q said...

buat surat bertulis;

Kepada Bos Paling Besar Department Aset,

Apakah budget tahun sangat ciput sampai bateri untuk kamera digital setaraf dengan bateri remote Astro?

Bateri remote Astro kat umah pun sy pakai Enegizer Lithium, Bos. RM16++ tapi bertahan lebih lama, Bos.

Harap department bos menjalankan tugas dengan lebih berdedikasi

Harap Maklum.

ha, print cepat!

cc said...

wahida,
photoshoot utk gmbr ala2 passport sajork..keh kehhh


mrs.ecam,
mari insap bsama2 =P


sayang.ibu,
nig misti tgk upin ipin bnyk sgt ms raya..hihi

cc said...

ayydan,
sesekali mberi perhargaan, apa slhnya =P
dia mmg hamapags,aku pun tatau nk buat apa dgn staff gituh..aihhh


reena,
ada!
ada sorg batchmate i kat jpa, bhgn perkhidmatan lg uuuu..hehe


miss Q,
LOL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...