3 Oct 2010

Random moments during Syawal

Pemandangan indah yang dapat dilihat setiap kali adik-beradik berkumpul di rumah. Tak kiralah raya ke, cuti sekolah ke, kalau ada kesempatan berkumpul ramai-ramai memang kebiasaannya kat rumah akan buat solat berjemaah especially during Maghrib prayer.


Pssttt...mahu kongsi satu rahsia keluarga dengan anda semua. Jah Mon punya menantu lelaki semua pernah kena 'test' jadi imam untuk solat Maghrib, kecuali sorang sebab BIL yang tu tak pernah bermalam di rumah sebelum dinikahkan.


That day after solat, tiba waktu doa tiba-tiba Haji Shuk sebak. Baca doa suara macam nak nangis. Original punya sebak, boleh jadi pelakon bapak haku muahaha. Amponnn bapakkk jangan sumpah anakanda mu ini!


Jah Mon sebenarnya lagi strict dari Haji Shuk, walaupun nampak lembut dan penuh keibuan. Saya sudah cerita pasal benda nih berkali-kali pada YB, tau pun ketaq lutut! Tapi dia pengelat okeh, datang siang-siang tak pernah sampai malam. Agak-agak dah lewat petang je zasss mintak diri untuk cabut.

Oh lepas nih mahu hasut Jah Mon supaya 'tahan' dia sampai dinner kat rumah so that dia tak boleh ngelat untuk balik cepat. Nak tak nak kena jadi imam for Maghrib prayer. Kalau terpaksa, ajar Jah Mon cakap "I insist" siap-siap supaya YB tak boleh bagi apa-apa alasan lagi untuk blah. Brilliant!

Keh keh kehhhh...

2 comments:

yah-senbest said...

haha ye ke pasal test tu.
yah x pernah notice oo

misSkiva said...

bagus nye..Alhamdulillah..
mmg kriteria penting..
encik jepan pulak memang ibu die punye syarat untuk anak2 lelaki die..kt rumah jd imam..kene pndai bwk tahlil famly..
ayah akak dgn anak2 die je die mmg grg n ptgkan bab2 ini..menantu menanti xpulak..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...