3 Sep 2010

Raya dah dekat, jangan lupa...

...bayar zakat uols!

Siapa-siapa yang dah wajib membayar zakat tu, janganlah buat-buat lupa ok? Tinggal berapa hari je lagi nak raya nih, jangan dah last minute sangat-sangat baru hegeh-hegeh nak bayar.

Sekarang pusat pungutan zakat ada banyak. Dalam shopping mall ada, kat bazaar Ramadhan ada. Masjid dan surau apatah lagi. Pilih je nak bayar kat mana. Tak kisah la kan, janji tak menyusahkan? :)


As for me, saya buat bayaran secara dalam talian je. Sekarang kan semua di hujung jari :p. Padahal office dekat je dengan pusat kutipan zakat. Tapi saya adalah malas nak turun bawah heheh. Tapi tak apalah kan? Janji dah bayar, cuma takda akad jelah bila bayar online. Dah selesai tanggungjawab. Tanggungjawab besar uols, Rukun Islam ke-4 tuh.

(Tapi ada jugak yang kata zakat ialah Rukun Islam ke-3, boleh klik sini untuk baca hujah yang penulis artikel tersebut huraikan)

4 comments:

monstorious wife said...

Cimb click keji lah!.. Pusat pungutan zakat selangor nan ado dalam list. Ado negeri sembilan, melaka, Pinang and Muis Jah!!

Baru feeling2 nak bayar online.

aNiS tHe BumbleBee said...

waw!sudah bayar.tahniah2.we all lom agi..nnti balik baru nk membayar.tihi.

cc said...

monstorious wife,
ohh akak kira selangor ek? klo wilayah senang je...ado.

masjid ado kak, blh soh mohd rafi g masjid bayarkan...heeheeh

cc said...

anis,
ecehhhh tak sabar nak blk nmpk :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...