9 Sep 2010

Sudah dapat heheheh

Tajuk entry berbaur something fishy sebab ada gelak gedik-gedik di penghujungnya :p

Hari Selasa lepas, hari last day kerja. Tiba je waktu lunch break zasss saya ke Jalan TAR. Misi utama adalah nak cari tudung, tudung last untuk match dengan baju raya glam (perasan) haha.

Alhamdulillah...apa yang dihajati ditemu. Barulah hati tenang sebab semua baju dab ada tudung. Terus rasa dalam hati ada taman :p


I bought a scarves from Aalia. This label/brand is under Gulati's. Paperbag je nama Aalia, tapi tudung kat dalam chap Fareeda.

Harga tudung Fareeda kat sini adalah wayyyy cheaper than Fareeda's Boutique kat The Mall tu. Half price okeh daripada harga kat The Mall. Rugi betul tak pergi Gulati's awal-awal pftttt~


Gambar atas ni snap masa kat kedai. Akak SA yang entertained saya tu baik gila. Sangat puas hati with her help and the service.

Rambang mata okeh time nak memilih, nasib baiklah nawaitu datang situ cuma nak beli satu helai je. Iman kena kuat kalau pergi temoat-tempat macam ni, tidak kaluu...niat beli 1, end up TERbeli berhelai-helai.

Ok, sekarang mahu tunjuk perbezaan scarf yang saya beli;

Ini beli di Fareeda' Boutique...
Label pendek 'FAREEDA' saja

Ini pulak beli from Aalia at Jalan TAR...
Label panjang (depan)

Yang ni bahagian belakang label

The kakak SA told me dulu before Fareeda ada butik sendiri, depa jahit and jual scarves under Gulati's.

Yang lain lagi satu material tudung. Both chiffon tapi tak sama. Satu 2 layers, satu lagi 2 tones Tapi 2-2 senang nak pakai,sarung then belit. Guna 1 brooch dah cukup.

Gigih meredah Jalan TAR demi 'selai' tudung untuk baju inilah...

Ini tudung for that baju...
Match tak? Match tak?

Sila cakap match yerr, tidak kaluuu...tuan tanah sentap! Cehhh tak habis-habis nak sentap :p


- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

aS_c0mei said...

selamat hari raya!match la tu kot(siap ada kot tu.ahhaha)

isz_3707 said...

aku pun pelik nape dealer bley bg murah dr rege butik? sama la ngn ratu aku.

dik, ko pon da ber aipong? akak sedeyyyyyyyyyyyyyyyy (sebab terasa semakin ketinggalan) uwaaaaaaaaaaaaa

reena said...

BAbeee, baju ni i pernah pegang! Haha. Tapi tak beli la. Tang leher sama dengan baju raya i :p Eh, matching2. Hehe.

cc said...

As,
klo xmatch mak xbeli nyahhh :p
slmt hr ry to u too, jgn sedih2 ehh beraya diperantauan :)

cc said...

Kak iszan,
fareeda kt gulati's ni nk hbskn stock..sbb skrg fareeda dh bukak butik sndr, dah xjoin venture dgn gulati's. Tu sbb murah kot

ala akak blh beli aipon jugak apeeee? Kasi jual mn2 hbag yg dh xmau tu :p

cc said...

Reena,
yg i bkenan sgt tu actually kale lain..biru pink, nmpk sweet sgt. Tp xde size sedih sob sobbb...so tpksa amik kale ijau nih
pasrah sajork tskkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...