11 Oct 2010

Adik saya kata...

...parcel berkotak-kotak berisi Corelle sudah sampai ke uni beliau. Makanya, saya gumbiraaaaaa! Ngeh ngeh ngeh.

Memang pantas okeh. Minggu lepas purchasing day ialah hari Rabu (kat US Selasa malam, so depa process hari Rabu jugaklah kiranya) . Tadi adik bagitahu dah sampai kat uni dia. Esok dia pergi ambik kat parcel box. Tak sampai seminggu pun. Apasal la online service kat Malaysia tak efficient macam kat sana eh?

Hopefully pinggan mangkuk ku itu sampai dalam keadaan baik dan sempurna, tiada cacat cela. Amin.

Livingware Chocolate Mint

Livingware Country Cottage
(yang nih sudah out of stock seyh. Nyesal tak rembat 2 set terus, bagi cukup sedozen)

Beli 2 set sajork tapiiiii....................bercadang untuk menambah lagi. Keh keh kehhhh. Habis murah? Wajiblah beli. Kat Malaysia hado dapat harga macam kat US? Nan hado jawapannya.

Tadi sempat mencuci mata lagi, Corelle tengah buat Buy 2 Free 1 on Dinnerware and Coordinates. Sepertinya mahu membeli gelas yang matching. Kalau beli half dozen, jumlah perlu dibayar hanya 4 pieces. 2 pieces lagi free. Good bargain, NO? Hehehehehe...

Tapi TAKDA SALE on set pinggan mangkuk. Hajat nak tambah koleksi tunggu sale nantilah.

Adik saya balik bulan 6 tahun depan, the reason saya beli sekarang ialah sebab USD tengah jatuh. So, harga barang jadi murah. Sekarang memang takda sale, tapi tak ralatlah nak membayar sebab bila convert masih harga rendah. If spring sale nanti USD masih kekal rendah macam nih plus ada sale wajib meroyan + menggeletis nak menambah koleksi :P :P :P

So we'll see masa spring sale nanti macam mana hehehehehe...

Ok, sekian entry lagha' disudahi dengan cogan kata; 'Hidup credit card untuk online shopping' muahahahahahahhhh!!

9 comments:

Sayang.Ibu said...

CC, esok ko tengok ahkak tayang set corelle square idaman hati..menggigil pale lutut ahkak okehhhh.... :))

Chika Chika said...

Cik Chelsea,

Boleh saya tahu berapa harga di sana? Harga di sini dalam range $59-$89 utk 16 pieces set.

Boleh blah tak harga di sini?

dari,
cik chelka (chika sebenarnya)

swit@kon said...

babe, bestnya.
kalau nak kirim kitchenaid bole?

cc said...

Sayang.ibu,
hehehe tayang jgn xtayang :p

cc said...

Chika,
US lg murah babe. A set of 16 starting from USD30. Tu under livingware. If square @ impression mahal sket. Tp if u nk beli better beli kt situ je sbb xyah shipping cost n so o kn?

Yg i beli kt internet tu rm150++ after tax n shipping. Nt nk ship blk ke mesia harus jd rm250 jugak

cc said...

Swit@kon,
KA US xblh pakai kt mesia sbb power supply xsama. Kt twitter semlm br dok bincang psl ni hehe..sbb mula2 i pun plan nk bli KA from US. But then, ada akak tu ckp worst scene d motor blh meletop. If nk bli from UK xpe

reena said...

I tak faham sembang masak masak kisah dapur ni. OK la. Bye.

NadiahKhair said...

CC,
akak terkesima(wah terkesima)ok dgr hang beli pinggan. mesti sejuk perut mak hang. akak nih dah kawen. dah pi hanimun. dah pi bertandang. anak dlm perot pun dah tumbuh tinger agaknya, baru beli pinggan. maluuuuuuu.

mumun si missrivebell said...

tetibe teringat kisah auty mumun pasal nk amek set corelle kat rumah kawan kereta kene pecah.. haru~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...