13 Oct 2010

Hari minggu ialah hari tidak sepatutnya menambah berat badan

Banyak plan nak mencuba resepi baru weekend semalam. Tapi tahap kemalasan adalah melebihi tahap kerajinan, maka tahap stress saya belum kurang. Nak try bake woopie pie pun tak terbuat. Itulah padah kalau penyakit M besar sangat. Anak buah mintak buatkan cheesetart pun ado haku layan? Nan hado. Kah kah kahhh...

Naseb ko la makcik ko nih tengah dilanda kemalasan tahap melampau...

Dah 2 kali weekend saya tak keluar. Nak dating BF pulak jauh. Skandal pun takda gagagagaga *waving at YB nun jauh di mata dekat di skrin komputer. See how boring my life is bila weekend? Seriously I don't have any many friends here in KL. Or I'm the one yang tak reti nak mencari keseronokan di hujung minggu? Tsskkk.

Whatever~


So duduk rumah berserta program yang yilek pochi, saya telah menghasilkan dessert ini. Err, entah nak bagi nama apa tidak tahu. Caramelized Banana with Ice-cream and Fresh Fruits? Bahahahaha gila panjang nama menu, padahal apa je kan? Feduliksss yang penting nama gempak =P

Pisang tu je yang di-caramelized-kan dengan brown sugar, yang lain bulat-bulat dalam keadaan asal. So preparation time approximately 5 minit sajork.

Kakak ipar ku suka banget dessert ini. Dia kata, habislah GEMOK (sebab saya suka bagi dia makan dessert begini). Muahahaha! Tapi seriously, sedap and yang pentingnya mudahdotcom. Macam best gila bila makan sebab pisang tu panas and ice-cream sejuk. So bila 2-2 masuk mulut.....sorgaaaaa ;p


Lepas makan tak perlu exercise. Kah kahhhh.

10 comments:

mrs.ecam said...

mmg gemok la pasni...eh spe ek...thee hehehehehheh....

~ As ~ said...

eh apa psl aku tak tau ko dah tukar url? apa psl aku tak follow?? aku mmg ketinggalan zaman, ke ko tak nak kawan ngan aku...uwaaaaa T___T

Wahida Shukeri said...

jeles ngn ko ade talent cooking desert dan segala bagai ni...nak jugak..yummy...

misSkiva said...

makan selagi boleh makan..;)
nanti dah tak boleh makan mcm akak baru padan muke sendiri..huhu..
seafood,ayam,tolo..sume tak bole makan..sedey..sob..sob..sob..

aznee yunos said...

sedap.mudah2 tulah yg sedap hihi

reena said...

Tak pe nanti kalau i free, u free, kita pi berjimba k? I any time je blh turun KL.

cc said...

mrs.ecam
aku tukang buat mkn sket sajorkkk =P


AS,
motippp ckp aku dh xnk kwen? aku dh bg link br kt blog ko duluuuuuu..ko je yg xcheck..sob sob T___T


wahida shukery,
babe..gua xmasak pun dessert nih. belasah ikut tekak..haha

cc said...

misskiva,
akak alergi ke apa?
siannya
xpela..mkn sayur bnyk2, nt menten kurus..hihi


aznee yunos,
mmg heaven..jd sila try ;)


reena,
awal bln dpn mau?
i blanje mkn
tak bkesempatan lg nk belanja u mkn..hehe

mumun si missrivebell said...

wah rajin la akak buat desert2 cmnie.. waaa wish mumun pun boleh rajin mcm nie.. tp nan hado.. tergolek sokmodepan laptop ada la.. hihi

c'sya said...

weekend d rumah lg slamt dr weekend dgn skandal...nnt kena bedal...hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...