18 Oct 2010

Melayu mudah lupa kata Tun M

...memang benarlah kata Tun M itu.

(Tapi gua ni bukan Melayu tulen, Haji Shuk keturunan Jawa, Jah Mon pulak keturunan Cina. Jadi datang mana gua ni Melayu? Kahkah)

Kira kalau gua isi form kerja, resume dan lain-lain...gua tick 'Melayu' kat bahagian keturunan tu, gua secara tidak sengajanya telah menipu ke?

Ke perbuatan gua ni tak salah?

Ke gua sepatutnya tick kat bahagian 'lain-lain' kemudian tulis Jawa + Cina?

Keturunan apa gue ni ek sebenarnya? Tiba-tiba baru hari ni gua terfikir...

Bukan apa, gua teringat kata-kata Tun M tu sebab...


...gua terlupa nak guna Sogo cosmetic voucher RM30 sebelum expired date berkuatkuasa pada 26 Sept. Rugi dowh tiga ploh hengget burn camtuh je -__-"

(Kira bukan Melayu ajelah yang kuat pelupa based on kes gua nih kahkah)

Kisahnya...

Jumaat lepas waktu rehat panjang, gua shopping secara overose kat Sogo. Hasilnya gua dapat 6 keping voucher RM10 setiap satu (lu orang kiralah sendiri takkan itu pun gua nak ajar). Adik kat customer service counter tu cakap; "expired date 14 Nov ye kak..."

Gua angguk-angguk je. Muka gua ni muka pelupa ke? Tapi gua rasa adik tu pesan macam tu kat semua customer yang datang (gua nak sedapkan hati sendiri).

Sebab dapat voucher baru nih la baru gua teringat kat voucher lama yang dah expired tuh. Kalau tidak, sampai ke sudah gua tak ingat.

Jadi kali ni gua tak nak kerugian lagi, gua dah siap-siap set dalam henpon tarikh tamat voucher. 2 minggu awal gua dah mark dalam kalender dengan pesanan ringkas 'sila pergi shopping' kehkehkeh...


Siapa nak voucher ni? Gua lelong RM50 untuk nilai pembelian RM60. Lu orang sah untung RM10 kat situ. Gua rugi sikit tapi tak apa, anggap saja gua buat amal jariah. Heheh...


- Posted using BlogPress from my iPhone

6 comments:

CikJJ said...

cik voucher..

cc said...

CikJJ,
apesal ko jun? nak voucher? =P

CikJJ said...

bg free mau laa..ngeh3

cc said...

bnyk ko punya free..dlm donia nih mana de benda free? masuk jamban pun skrg lima ploh sen okehhh

Puteri Ogy said...

ceh..

masuk jamban jj free ape??
ngeh3

mumun si missrivebell said...

pergh best dapat voucher.. tetibe baru terpikir.. lorh xpernah pergi sogo, patutlah tak dapat.. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...