7 Oct 2010

Valang viskut varu

Valang viskut varu!
Vestnyaaa.
Va!
Va!
Va!
*panggg sedasss

Hari tu before balik kampung for cuti raya, saya sempat ke IKEA. Niatnya cuma satu, nak belikan balang kerepek untuk Jah Mon. Sebab tiap-tiap tahun, masalah takda tempat nak letak kerepek memang akan muncul. Muka ini (tunjuk diri sendiri) lah tukang masukkan biskut dan kerepek-kerepek dalam bekas untuk dihidang kepada tetamu.

Pernah kot sekali, saya skip kerja as pemasuk (pemasuk?) biskut dan kerepek di dalam balang. Sudahnya time tetamu dah datang barulah hegeh-hegeh nak masukkan biskut. Emak perintah je siapa-siapa yang ada kat dapur time tu (nasib lerr) sebab anak dara dia yang nih (tunjuk diri sendiri lagi) sudah mengelat. Theheheh.


Tak sangka ada sale pulak time pergi IKEA hari tu! Haruslah seronot. Dah budget nak belikan emak 6 bijik balang. Harga asal RM9.90 setiap satu. On the day beli tu, sebijik RM5.50 sajork. Dah 'selamat' separuh budget ku muekekek. Itulah orang kata, kalau niat baik pasti ada ganjaran (tetibaaaaa...?)


5 in pictures, lagi 1 tak muat nak susun :p. Kalau nak ikutkan 6 balang ni pun tak cukup. Kerepek rumah Jah Mon kalau time raya berplastik-plastik. Banyak gilos!

Wah, kakak haku sesedap rasa je bagi ayat "Tu tengah murah apa pasal ko tak beli sedozen je terus?"

Nak beli satu dozen kudrat tak daya nak membawanya. Cakap senang la. Gua bayar, lu kasi angkat. Bolehhh? Bawak 6 bijik pun dah senget-senget, apatah lagi doblas bijik.

Lepas membeli tak belah, harus ke cafe. Mana lengkap pergi IKEA kalau tak hadap benda nih...


Meatballs!!! Nom nom nommmmm. Sorgaaa betul kalau dapat melantak meatballs sepinggan. Tapi sebab baru lepas buka puasa masa pergi tuh, 15 ketul share ramai-ramai (dengan anak buah + kakak ipar)

Sekian melapor,
Pembeli balang a.k.a hantu meatball

8 comments:

misSkiva said...

smart la balang ikea tu..
byk nye kerepek..=)

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

akak tk pandang balang tu...akak tk pandang meatball tu..

akak pandang...kepek pisang kaler ijo tu......huuuuuuu
taun ni tk mengerepek pisang akak...sbb tk do pisang nk jadi mangsa akak taun ni...hahhaha

KV said...

akak beli 2 bijik jer. hehe

reena said...

Teringat pesan Mak Tok i suh i belikan dia balang next year. Haha (Selalu guna my mom punya ja).

Tskkk tengok meatballs IKEA teringin la plakkkk (Dengan kek Daim skali).

Sayang.Ibu said...

lima hinggit lebey je dik???? sgt murah hokehhhhh... dan meatballs tu, sungguh mencabar tekakku .. :P

cc said...

misskiva,
ha'ah mmg smart, boleh landing mcm2 position kekeke. spacious pun iye jugak. pbelian hebat :D


lia @ norli (mamarempit)
baru thn ni Jah Mon beli kerepek pisang kale ijo. biasanya kale kuning. tp sedap! :D
akak mana sempat nak buat kerepek, nak jaga 'kedai' kek lg, 'kedai' jahit lg..kekekek

cc said...

KV,
awat sikit sgt? mana ckp 2 bj, sila beli lg =P


reena,
beli time promo murah hehe.
kek daim sodap ka? apsal nama kek daim? buat drpd coklat daim ke? tatau pun ado kek daim (lame gila haha)


sayang.ibu,
kannnn? mmg murah la sbb half price je..hehehe.
meatball ikea adalah terbaikkk!

yah-senbest said...

dude kerepek2 yah dh hbis. topup? =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...