23 Nov 2010

Beli books dapat Gucci Sukey? Walaweh!

Part dapat Gucci Sukey (in brown trimming to be exact!) tu kita cerita kemudian okay? Cerita pasal buku dulu ye puan-puan, kakak-kakak, adik-adik...

Lama sangat rasanya saya tak membeli bahan bacaan berbentuk novel. Beli magazines tiap-tiap bulan tu adalah. Last sekali baca novel, Breaking Dawn. Tu pun dapat birthday gift daripada YB. Beli novel sendiri? Serius tak ingat bilakah last time.

Pembelian kali ini lebih kepada bahan bacaan yang berbentuk kerohanian. Ok sila gelak =P


Bumi Cinta nukilan Habiburrahman El Sherazy. Siapa tak kenal kan? Penulis novel Ayat-ayat Cinta yang famous tu. Belum baca lagi.


Beli buku tentang relationship jugak, hasil tulisan John Gray Ph.D. Ada ustaz kat office ni recommend sangat-sangat buku Men Are from Mars, Women Are from Venus ni. Dia kata bagus untuk bacaan orang yang sedang berpasangan, sebab dalam buku 'tunjuk' macam mana cara lelaki berfikir dan cara perempuan berfikir. Totally different! Sudah tentulah kan? Lelaki kata perempuan ni makhluk yang sangat complicated. While we (women) kata lelaki ni makhluk yang kurang sensitiviti.

Currently saya sedang membaca Bara Cinta Canberra. Novel ni adalah pemenang hadiah sastera perdana menteri. Baru baca sikit je, permulaan agak slow. Nanti dah habis baca baru boleh komen secara keseluruhan (kalau rajinlah :p)

Mak speku penulis novel ni sama skim dengan mak la noks! Tak percaya? Mahukan bukti?

Sila rujuk gambar di bawah...


Kannn???

Ado ke orang skim lain nak puji melambung-lambung pasal skim pitidi nih? Jawapannya ialah NAN HADO. Hahahahaha. Mak yakin noks, yang tulis nih pun seorang pegawai seperti yang di-initial-kan oleh huruf-huruf besar dalam gambar di atas =P

.

Pum pam pum pam cerita pasal buku sajork. Mana Gucci Sukey in brown trimming nya weh? Sebenarnya nak tau tang tu je kan? Kan? Korang skip tengok gambar je ke? Penat haku merapu mengarang weh...

Nah inilah dia, kalau beli buku dapat Gucci Sukey...






































...punya gambar ilustrasi dalam paperbag MPH!


*larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk*

9 comments:

Puteri Ogy said...

choiiii..... sudahla Gucci Sukey menjadi idaman kalbuk!!!

Sayang.Ibu said...

cehhhhhhh... ampeh sungguh, berebut hakak klik blog ko taww tengok tajuknya.. :P

cts said...

sabaq ja...ingat betoi...baru nak p beli buku:)

Aida Narina said...

wahhhh, seriously that woman in the red dress is holding a gucci sukey medium in brown trimming!! sila kirim kat saya, i'm opening for orders now :D hehee..

yaNa MaLeK said...

ceit.... i igt betul2 ok..hhahhahha

swit@kon said...

ahaks. ada juga orang nak rujuk kite. cam tak caya. tetibe :P

reena said...

U mmg sengallllll la! HAhahahaha. Ok nak tulis surat mintak tukaq pi Kementerian Luar negeri (walaupun daku BUKAN PTD). Eh, eh it rhymes la plak. Muahahhahaa!

cc said...

puteri ogy,
lu kena beb...wakakakaka


sayang.ibu,
ahaksss..mangsa berikutnya ;p


cts,
ehehehehehee
jgn maraaa aaaaa ;p

cc said...

aida,
going somewhere babe? ;)
i dah dpt beg idaman, so lmbt lg la nk beli another one. BTW, i kureng minat sukey...kalau mayfair YES! meleleh okehhh


yana,
wakakaka mangsa lagik ;p


swit@kon,
marilah kita ferahsan sejekapssss ;p


reena,
bahahaha lagi sorang mangsa ;p
jom2...i suka je kalau dpt tukar kementerian hahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...