3 Nov 2010

Hari tidak lengkap jika...

...tak meneguk nescafe.

Tiap-tiap hari (especially hari bekerja) wajib minum nescafe. Be it cold or hot, saya hantam 2-2 :p

Kalau panas, air bancuhan sendiri. Saya hanya minum yang kosong without milk @ creamer. Lepas bancuh tarik nafas dalam-dalam untuk menikmati bau best nescafe tu. Perghhh terangkat beb! Harummmmm aroma nescafe membangkitkan hari ku (ehh ayat apakah ini?)

Kalau sejuk, maknanya nescafe dalam tin (rujuk gambar di bawah)


Sekali lagi pengaruh daripada rakan blogger, takda lain...siapa lagi kalau bukan Cik Reena :p. Dia ada blog pasal nescafe pelbagai rasa ni hari tu.

Then, hari tu pergi Tesco tengah ada promotion pulak nescafe dalam tin ni. So ambik semua perisa dengan niat "sahaja aku nak try test perisa mana paling sedap..."

Vleyyy niat gitu?


Nescafe Ipoh White Coffee
Tak cukup pekat so not my fav.


Nescafe Original
Tak tahu apa rasa sebab Tajah R yang minum. Apa rasa nescafe ni wahai Tajah R?


Nescafe Latte
Lebih rasa susu. Me don't likey.


Nescafe Kopi Mocha
This is my fav! Memenuhi piawaian tahap pekat, pahit and rasa susunya.

What's your fav flavor? Or daily drinks dosage?


- Posted using BlogPress from my iPhone

13 comments:

swit@kon said...

daily dosage saya adalah kopi!!!! kopi susu. bukan kopi 'o'. if takde kopi boleh meroyan. if tak jumpa jugak, amik nescafe atau teh!

jika tidak, tidak lengkap lah rasanya hari itu. tgh ari amik afternoon tea. malam amik earl grey. woot!!!!!!!!

ayydan said...

alamak! aku minum nescafe yg ko dalam experiment mood ke?? sori la cik puan..saya tidak tahuuuuu!!

err..not that sedap..
suke lgik yang mocha tuh..
kire utk tahap nescafe tin, that's the most i prefer one~

waNny said...

nescafe mocha of coz pilihan saya.

tp saya pelik coz x minum nescafe panas! hahahahahahhaa

well .. x suka minum air panas pun. tsk T_T

tapi daily dosage saya dutch lady chocolate. boleh terima x? :p

nescafe hari2 nanti migrain :(

Aida Narina said...

Mocha, mocha! Love it to bits. I senang perut rasa gassy, tapi this mocha takes it all away, chehhhh :D

Lia @ Norli (Mamarempit) said...

same la plak...aiyakk....tp ada 1 tin lagi yg rasenye dh tk de dlm pasaran ke..akak tk jumpe ke..tk tau plak....yg tin kaler biru..

cam ada mentol sikit...sejukkkkk je..bile lalu kt tekak...dh tk de ek....
ni kalo gi jenjalan jauh2..mesti nk ada...

kt umah, sapan pagi...nes + susu krimer, kt opis..ptg2...pun same....nes O...jarang....addict kan???

misSkiva said...

mocha!..=)

Ita Shadila said...

latte for me! kene lebih susu.. kalau minum yg pekat.. x tdo la aku jawabnya

Puteri Ogy said...

of kos the mocha fav.. everyday mmg keje ngadap itu.. peh.. heaven u!!!

reena said...

*High 5*! My fav pun mocha gak. Paling tak suka Ipoh white coffe & lagi 1 black roast ka apa ka. Kalau 3 in 1, paling suka yg paket merah & kuning. Nescafe pun my daily dosage. Tak boleh buat kerja kalau tak minum Nescafe. Hihi.

cc said...

swit@kon,
hbs la staff klo boss meroyan di office =P
i layan kopi jugak tp ikut mood. klo dtg angin nk layan kopi, tinggal nescafe. klo nescafe, tinggal kopi..hehe


ayydan,
hahahahaha!
mmg la ko xtau..kt tin tu bknnya aku ado tulis "bhn experiment" pun kn? :p

wanny,
pelik la jugak sbb tak minum air panas =P
i tak suka minum susu coklat or anything yg rasa susu dia kuat hehe

cc said...

aida narina,
wahhh...magika :p


lia @ norli (mamarempit),
sy tak prnh try yg tin biru. almaklum la br bkenalan dgn nescafe dlm tin ni..hahahaha


misskiva,
give me 5 ;)

cc said...

ita shadila,
less susu for me plis ;p
aku minum nes pagi2 sajork, mlm air masak je. klo layan nes mlm2...confirm la mata tkebil2 xmo lelap


puteri ogy,
kannnn?
daily dosage :D


reena,
bagi 5 tinggi!
i tak prnh try yg black roast tu. yg 3 in 1 pun i xbeli...beli nes biasa bancuh sndr sbb tak suka susu :)

Liyana said...

Ini mmg I ketagih. Bekalan kalau I jadi co-driver jln jauh. For me, semua ok je, cuma perlu disesuaikan makan dgn apa masa tu.. so kena lah R&D :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...