16 Nov 2010

Kek Coklat Lembap kegemaran si dia

Kek coklat ini tiada TM seperti mana Kek Coklat Tumpah (KCT) milik KNV *Hiii KNV ;p

YB memang pantang dapat peluang nak suruh saya buatkan dia kek coklat. Ada je peluang memang dia WAJIB akan suruh. Tapi pernah jugak tak buat sebab kemalasan tahap gaban :p (bukti bahawa time bercinta je rajin dah kahwin malas punya teori adalah salah...ehh?)

FYI budak YB ni memilih NM okeh kalau pasal makanan. Jarang sangatlah dia akan kata makanan tu sedap, kalau tak betul-betul memuaskan piawaian tekak dia. Same goes with kek coklat (choc cake is his fav BTW!), I've tried baked chocolate cake for him using few recipes. So sekarang ni dah jumpa recipe yang dia paling suka and cara yang paling mudah nak bagi dia puas hati. He loves steamed chocolate cake so much! Yang guna teknik bakar dia kurang suka.

So sekarang, asal nak makan kek coklat memang muka inilah yang kena membuatnya. Kek coklay orang lain buat dia tak mau. Dia mau yang kekasih hati buatkan. (Gelinya statement!)

Adakah ini bermakna kek coklat saya begitu sedap ditekak beliau? Muahahahahahhh

(Please excuse me, kasik chance sesekali nak perasan)



Boss YB tengah pregnant, dia yang mintak buatkan kek coklat. Saya ni lemah sikit kalau preggie woman yang mintak...yelah kalau mengidam tapi tak dapat, kesian baby dalam perut tu, kan?

Gigih ni malam tadi menyiapkan order daripada boss dia plus officemates beliau yang turut menyelit meng-order sama. Sungguh mengambil kesempatan, bukan? Hehe.


Tempahan dibuka setiap masa (sempat promote hahahaha)

Kek dah siap packing, baju dah siap packing. Mahu bergerak pulang ke kampung halaman.

Selamat Hari Raya Aidiladha :)

7 comments:

reena said...

Hish eden lomah betul la kek coklat ni. Nak2 yg gebu, lembut dgn coklat byk gila. Nak skittt!

Sayang.Ibu said...

ahhh.. sedap nya kek cekelat... selamat memandu CC.. akk dah sampai kat kg halaman akak nihhh (mcm jauh sgt laaaa kg ko yer kakkk???)
salam aidiladha

eddie dewanaga said...

me love it too... :)

swit@kon said...

mau rasa!!! pastu promote kat opis.meh anta seslice :)

knv said...

hi dearrrrrr! nanti rajin hantar sebakul ke opis akak ek? :D

cc said...

reena,
babe...jom jumpa..nt i bg u satu bekas :D


sayang.ibu,
koserrr tau!
tau la kg sekangkang kera je dr rmh kediaman..blk mlm ry pun blh


eddie,
bro, long time no c! :D

cc said...

switakon,
alahaiii malu la saya =P


knv,
sebakul? hahahaha
tak blh celen KCT mu kak hehehehe
(blog dah tukar URL ke? klik2 asik keluar 'page not found' sajork >_<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...