1 Nov 2010

Kirai duit on make-up (edisi over dosage)

Lepas nih 'puasa' dari membeli make-up hingga .......... (sila isi tempat kosong). This is the first time I spent, wait...did I say spent? Correction! OVERSPEND on make-ups tssskkk. Selalunya beli sikit-skit, so takda la nampak sangat duit tu keluar. Hari tu punya spend, mengucap jugaklah bila tengok balik total berapa T____T.

Ok lupakan kisah terlebih spend. Mari sedapkan hati bahawasanya pembelian dibuat untuk mencantikkan diri sendiri kah kahhh.

:: Rembatan di M.A.C ::

Macam kena rasuk syaiton bila masuk M.A.C hari tu. Rasa nak beli semua benda :p

:: M.A.C Lightful Charged Essence Serum::

Serum yang berfungsi untuk memberi kelembapan extra pada kulit ku yang kering. Eceh ayat tak boleh blah!

:: M.A.C Lighful Deep Ultramoisture Creme ::

The SA told me pakai lebih waktu malam. siang boleh pakai, tapi lite-lite sajork. This is the one yang dapat free sample from this entry.

:: M.A.C Mineralize Blusher in Dainty, Prep & Prime Eye in Medium ::

Jatuh chenta lapan ploh lapan kali dengan warna blusher ini! Pakai sikit je dah nampak warna, tak payah tenyeh kuat-kuat @ banyak-banyak macam blusher lama (from TBS).

Prep & Prime Eye tepek kat mata supaya eye shadow long lasting dan warna tidak sememeh. Cinta jugak sama benda ini.

...and I dunno whay gatal sangat pergi beli face powder baru? Padahal baru beli M.A.C Studio Fix hari tu. Belum luak pun. Nafsu serakah I guess? Or pengaruh dari rakan tak sebaya? Haha! *waving at Cikgu Dari song =P

:: Chanel foundation ::

Foundation plus powder specifically for oil control. I don't use my Clinique liqiud foundation bila pakai this powder. Refill Chanel ni sama harga dengan M.A.C Fix Plus with SPF.

:: Chanel Precision - Mousse Exfoliante Purete::

Dapat ni as free sample.

Anda pernah terover spend on make-ups tak? Tak kisah la make-up ke handbag ke apa ke. Lepas dah terover spend sibuk la nak menyedapkan hati haha. And ohh, what is your favorite make-up?


P/S: Ni kalau tak jadi cantik jugak tak tahulah! Kah kah kahhh *gelak kuling-guling atas lantai

14 comments:

~ As ~ said...

meleleh air liur ku melihat hasilmu...ahaha...diriku setia pada TBS.

reena said...

Pergh rasa macam dah lama tak buat rembatan overspend gini. Selalu time ada makeover yang spend pun over. Haha (Nak buat makeover punya pasalll :p).

Babe, how's the ChanelMat Lumiere Extreme? Best tak? Tak best? Mine Mat Lumiere saja.

Tak pa beb. Skali skala spend kat benda yang kita suka memang puas hati. *naik tanduk* :p

Mawar_Mohamad said...

Hi!saya bloghop & jumpa ur entry ni.i baru restock gak my MAC make up set tapi x tau plak bleh dpt samples.u beli kat branch mana ye? They offer it or should we ask for sample? ;)

Ealyie said...

erkhhhh.. mcm terapi diri yang sebeno je dhek?? ehek..ehek..;)

waNny said...

hahaha .. of coz la pernah .. stress nye pasal ngan orang kat sebelah masuk MAC segala benda nak beli. eye shadow jer sampai 3. muahahahahahahhaa .. balik baru cam "Astaga. apa aku beli nie. tsk tsk. colour semua yang dah ada T_T "

aanie said...

wahaha...sakannya memborong.....Prep & Prime Eye tu brape hengget ek?mcm best je...

prinzessixx said...

Hahaha.... waving balik... sila tempek muka dgn make up baru..

dr rakan x sebaya...

Sayang.Ibu said...

uhuk..soalan mu dik, patot tuko begini.. "pernahkah anda TIDAK terOVERSPENT??"
sbb kalo ko tny pernahkah terover spent, jawapannya adalah infinitiiiiiiiiiiiiiii... hahahaha

btw, fav mekap skrg adlh MAC & BB.. ahaksssss...

cc said...

AS,
dikau memeleh liur, daku telan air liur (sambil pandang wallet nan kosong huhu)


reena,
i tak prnh buat make over, jd tak prnh overspend kat tmpt make over tu hehe.
best la pakai mat lumiere extreme tuh! texture ringan, smooth aje bila tepek kt muka. paling i suka i dont need to tepek liquid foundation anymore, so muka less oily :D


mawar_mohamad,
hi mawar, thnkx for dropping by :)
ask for their free sample dear. sila buat muka tak malu time mintak hahahahaha

cc said...

ealyie,
ni pbelin dh bkurun la kak...sblm berlakunya mslh rumahtangga hr tu...kah3 =P


wanny,
muahahahaha!
mmg ratu overspend la u babe! ;p


aanie,
if im not mistaken rm60 @ rm65 :)

cc said...

princessixx,
naik tanduk, naik tanduk =P
ala malu nak tempek muka auuuwwww


sayang.ibu,
ckp psl BB...sy baru teringat ada BB eyeshadow palette yg dh lama tak disentuh. punyalah lama tak pakai sampai lupa :p

Liyana said...

Wah..wah.. sejak kerja make-up pun boleh tahan *ternganga*
Bukan apa, I still guna pharmacy/drugstore make-up..hehe.. (except some superb products from beauty counter). Takpe, siapa lagi nak treat kalau bukan diri sendiri. Adakah YB garu kepala sebab dia kena letak lagi high-end dari yg ini utk dulang hantaran? :)

swit@kon said...

received Chanel foundation as birthday gift. Tapi bila pakai keluar jerawat2 halus.

nak nanges......

missrivebell mumun said...

wah wah wah..
bersemangat nyer akak..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...