22 Nov 2010

Le Chateau de Puah

Kelesss tak nama restaurant? French youuuu...


First time sampai ke tempat ini. Hasil pembawaan member yang dah lama menetap di KL.

Verdict?

In term of surrounding, OK.

Foods? I'll never come back. That suck? Yeah. Seriously. There's nothing special about the taste of the foods. Tidak meet the standard of my piawaian tekak.



I ordered Nasi Bukhara (or something like that). Menu under the Middle East section, Morocco to be exact.


The taste of the so-called Nasi Bukhara just like ordinary nasi goreng (my Nasi Goreng Kampung tasted even better!). The beef kebab was very oily and too crispy. I can't enjoy the taste very much due to that reason.

BTW, this restaurant offers variety type of menu. Western, Italian, Malay and Middle East. You named it, they have it. They got almost everything in the line.

Menu daripada section lain tak tahulah sedap ke tak, kena rasa dululah baru boleh bagi review. Tapi masalahnya dah tak nak datang lagi, macam mana nak rasa? Kah kahhh.




My opinion:
Lagi bagus if depa ada special menu yang jadi depa punya in house specialty daripada offer macam-macam jenis masakan, tapi end product tak best dan tak sedap. Setuju? No?

P/S: Semalam tengok cerita pasal food critic kat channel DIVA, tu yang verangans tulis entry ala-ala kijam seperti seorang food critic kih kih.

6 comments:

swit@kon said...

macam penah tengok dalam tv la.
tapi babe, tengok daging cam tak semangat je. hehehe

ayydan said...

vah vah vah...speaking gitu~ kekekee

cc said...

switakon,
mmg pun =(
i frust gila okeh, sbnrnya mlm tu nk mkn kt cheng-ho..tp tutup la plak
sob sob sob


ayydan,
tersampuk roh omputeh gitew nyah! hasil breakfast usana nutrimeal + lunch roti agaknya..ehh?

=P

Sayang.Ibu said...

ooooooooo...patot laaaa
ingat salah masuk blog tadi.. muahahahaaa

reena said...

Nama restoran yg tak tahan tu.

cc said...

sayang.ibu,
motippppp perli? nyampas tawwww
=P


reena,
kannn?
ingatkan served french foods nama french..rupnya mcm2 ado (tapi tak sedap haha)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...