18 Nov 2010

Mengalir air mata :')

Anda kategori mudah menangis?
Kalau terharu menangis...
Sedih mengangis...
Terlebih ketawa pun boleh menangis *waving at Ajun =P

Ini cerita pasal saya mengalir air mata, tapi tiada kaitan dengan yang disebutkan di atas. Ini cerita pasal saya mengalirkan air mata ketika makan.
Makan sambil menangis bukan sebab terharu makanan tu sedap melampau-lampau yerr. Tapi sebab sambal pedas sangat, sampai air mata dah tak dapat nak dibendung lagi daripada mengalir (wahhh ayat).

Memperkenalkan air minuman terlebih dahulu...

Es Jeruk
Air Limau Nipis. Masam but I like!

Es Milo Dinasour
Kalau kat kedai biasa panggil Milo Tabur je kan?

Makan kat mana la sampai nangis bagai nih?

Kat sini...
Waroeng Penyet

Saya tak sure Waroeng Penyet ni dah dikira dalam The Curve atau belum. Tapi kalau dari bridge Ikano tu, dekat sangat. Lepas bridge sebelah kanan. Dekat dengan Subway depan bridge tu.

Ayam Penyet

Pedasss gilos uols sambal Ayam Penyet ni. Tahap pedasnya lebih kurang macam Ayam Penyet Benafe yang saya selalu makan kat JB tu. Tapi, sambal Ayam Penyet Benafe adalah lebih sedap ditekak saya hehe.

Makan sambil lap air mata, serius. Walaupun pedas belasah jugak. Hahahaha. Rugi woo tak habiskan =P


Ada 2 jenis sambal. Yang cair tu rasa halia lebih (kalau tak silap la hehe), sambal yang pedas NM tu yang depan (merujuk kepada gambar). Rasa okay, lebih okay berbanding Ayam Penyet AP di Wangsa Walk.

Bercakap pasal Ayam Penyet, dah lama (membawa maksud nak dekat 4 tahun bahahahah) tak makan Ayam Penyet Wong Solo. Ada masa nanti mahu terjah!

Anyone care to share restoran ayam penyet yang sedap? Or tempat makan yang best? Sharing is caring :D

5 comments:

CikJJ said...

erkkkk..T___T

reena said...

I kureng skit ayam penyet ni sebab kering.

dots said...

Wong solo r sdp beb..banafepon kalah haha..tp pd tekak aku r..

Sayang.Ibu said...

sila kutip tag yer

cc said...

cikjj,
=P


reena,
mmg...tp kering sedap je mkn panas2..hihi.
kalau nk lg best amik sup tulang..perghhhh *lap air liur


dots,
jom mkn wong solo weekend nih?
mau?


sayang.ibu,
baeeeekkk cikgu =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...