22 Nov 2010

Peninggalan Si Kuntilanak

Apa agaknya perasaan bila bangun pagi-pagi tengok one of your benda kesayangan 'diganggu' oleh suatu 'benda'?

Yang mengganggu pulak bukan calang-calang...

Pontianak!

Kasihan Kici. Pontianak mana entah yang syiok sangat sama dia, habis dipakunya tayar si Kici sampai flat sob sob :')

Balik kampung hari tu tayar si Kici flat. Tapi nasib sangat baik sebab tayar flat bila dah selamat sampai rumah. Alhamdulillah. Sampai rumah petang, esok paginya tengok tayar belakang dah flat.

Cuba bayankan kalau tayar flat masa on the way balik kampung. Dan-dan kat highway tayar buat hal, tak ke naya? Meraung la haku kat highway di petang raya. Dah la hujan lebat yang teramat sangat sampai tak nampak jalan. Ado ke orang nak tolong? Huhu

Zasss call member sekolah dan sekampung yang kerja as mekanik. Mintak tolong dia gantikan tayar. Ada BIL kat rumah tapi dia nan hado reti nak tukar tayar! Jatuh standard jadi lelaki (kau hado mengata BIL sendiri? Muahaha)



Andai kata next time tayar flat lagi, adakah reti tukar tayar sendiri? Tetttttt...jawapannya tak cobfident! Ahahahah

Leceh weh nak kena jack bagai. Tengok member tu buat hari tu pun sampai keluar urat-urat tangan dia. Kalau sendiri yang buat haruslah 2-3 kali ganda masa nak bagi siap. Confirm terhegeh-hegeh. Kah kahhh

Petang tu jugak hantar Kici pergi workshop. Kasi tampal tayar yang kena hijack dengan Cik Ponti hari sebelumnya.

Nah tengok peninggalan si Ponti...



Panjang gilaaaaa!!!

Patutlah flat habis tayar si Kici itu. Tapi bukan paku tau. Tak tau apa benda. Tapi saya speku, dapat benda ni time lalu kat kawasan accident masa kat highway hari tu. Sebab ada 2 kawasan accident. Satu kat Seremban, satu lagi dekat-dekat exit Pedas/ Linggi/ Rembau.

Phewww...lega. Bukan angkara pontianak rupanya.

5 comments:

reena said...

Mak oiiii apa kebenda tu punya besaq gila. Patut la tayar flat.

Sayang.Ibu said...

hadoiii laaa... kalo hakak pun mau nanges nak tuko tayo, mampuih dok reti nokkkkssssss...

cc said...

reena,
tatau apa benda. besi.


sayang.ibu,
kita ppuan ampun lg kalau tak reti kak...org lelaki kalau tak reti? memalukan hahahahaa

Dr.Senbe said...

kamon. yah pon reti tukr tayar keke

misSkiva said...

ekekeke..kalako la entry nih..
byk sudah entry..tertinggal keretapi..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...