30 Nov 2010

Still standing (ehh still survived)

My diet progress:
It's been a week and I'm still good without NASI. Siapa kata perut Jawa tak boleh survived tanpa nasik? Ini living proof haa, 'besar' punya bukti. KAH KAH.

Tips untuk mengelak daripada terjebak makan nasi:
Jangan mengada-ngada duduk semeja dengan orang yang makan nasi. Apatah lagi kalau nasi tu nasi putih panas-panas yang wap masih berterbangan naik ke udara lalu menusuk lubang hidung. Baunya amat menggoda iman -__-"

Jadilah orang anti-social sekejap (waktu breakfast, lunch atau dinner) jangan geng dengan orang makan nasi hahaha.

Ok tips-bajet-bagus dah tamat :p

Menu diet untuk lunch few days ago Salad and Grilled Chicken Breast with Blackpepper sauce.


Prep time: approx 15 minutes

Masuk office minggu ni, kakak-kakak ni tegur sudah nampak 'kurus'. Yolahhh tu :p

Selagi tak mencapai target I won't stop :D

P/S: Scale kat rumah adalah rosak jadi tak tau my current weight. Nak digital scale baru please!

3 comments:

~ As ~ said...

lps ni letak gambar sebelum & selepas. aku pun mau kurus whuahhhh...T___T

Sayang.Ibu said...

ahdik, ahkak rs ko mesti diet sakan ni pasal ko da nak kawen kan dik kannnn... hakhakhakkkk... bagos ahhhh dik... hakak dulu kan, langsung x diet masa nak kawen.. nasib ado baju pengantin yg bley sarung. ko x caya, pi tengok album kawen hakak kat FB... ku lebih tembam dari biasa... :P

cc said...

AS,
lg bebebeberap bulan baru aku tepek gmbr selepas muahahaha ;p


sayang ibu,
dikau wpun dh beranak 2, tpp menten slim kak T_____T
daku nih? (jgn jawab!) ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...