4 Dec 2010

Hari ke-12: Kekuatan mental

Akan tiba masanya ketika sedang berdiet, anda akan craving for junk foods. Believe me it is something yang datang tiba-tiba. Your tekak (or in my case mine haha) berasa gatal untuk makan something 'sinful'.

It has been almost 2 weeks, since I've started memboikot nasi and all sort of junk foods. Diet nasi saya bermakna saya tidak sentuh nasi langsung, mee kuning, cake, chocolate, ice-cream and jajan. My fav food eg: spaghetti pun saya tak sentuh langsung. That day ada mengelat sikit makan macaroni :p. So my curret makanan ruji ialah multigrain bread. Ohh ya carbonat drinks pun saya tak minum. Sekarang banyak minum air masak je.

Hari tu tiba-tiba teringin nak makan McD fries. Arghhhhh tension gua cakap lu! But then dapat melupakan keinginan tu. Cuma bila semalam tiba-tiba berkeinginan nak makan Nacho's and ice-cream, nafsu adalah tak dapat dibendung lagi :p



Heaven I tell youuuuu! :')
*makan sambil nangis*

But I've made a promise to myself that I will go to gym after makan those junkie.

Guess what?

I kept my words! Tepuk tangan untuk diri sendiri muahahahah.


Seriously rasa berdosa dengan diri sendiri. After almost 2 weeks bersusah payah control makan segala, takkan tiba-tiba nak sumbat benda tak berfaedah dalam badan? Sangatlah tidak berbaloi. So I guess kekuatan mental during berdiet sangatlah penting, no?

Enough with the confession session :p



Ini dinner malam tadi. Grilled sausages with tuna salad.

Sangat berharap momentum akan kekal bertahan ditahap sekarang. Momentum yang membuat diri saya bersemangat ke gym dan ke swimming pool. Ohh dan sauna juga!

5 comments:

eyndayusoff said...

Suka baca entry orang berdiet :-)

swit@kon said...

i adalah tabik sama u. sangat gigih ok. kalau i memang nanges dah

misSkiva said...

eh..suke 2 2 bende berdosa tersebut jugak..=)..
dap nye eskrimmm.....yum yum..

Ita Shadila said...

eh chup.. makanan dietmu sungguh menyelerakan.. nyum nyum =P~~

Ita Shadila said...

dinner tu, bukan junk food tu.. grilled sausage + tuna salad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...