1 Dec 2010

Menambat hati bakal suami melalui perutnya

Bila baca balik tajuk entry ni macam tak kena pulak ayat tu kan? 'Melalui' perut? Through his stomach? Salah ke betul? Bila translate in English macam betul pulak, ye tak?

Ahhh...gasak la janji korang paham, kan? ;p

Masakan penuh kasih sayang dari hati (cehhh!) buat si dia dan teman-temannya...

Kepak ayam yang diperap bersama BBQ sauce, honey, salt and pepper.
Hasil? Sangat tidak mengecewakan ;)

Tom yam pedas yang mendapat pujian 100% daripad teman-teman si dia
(Si dia tumpang bangga tatkala gf diberikan pujian. Nak jugak kredit tak boleh blah la ko ni wehhh. Bahahahah)

Muka tersipu-sipu macamlah gua tak perasan derr? Kah kah kahhh

Kerabu udang (cari sotong tak ada pulak cesss!) sebagai pembuka selera.
Walaupun tuan punya badan tak makan udang, demi si di tersayang *bluwek* sanggup jugak masak udang sebagai hidangan.

Kembang kuncup hati apabila si dia mintak buat lagi lepas ni (kalau suruh buat lagi tu maknanya sedap la kan? Keh keh kehhh)


Tak ada apa yang lebih mengembirakan hati tuan punya badan (sampai rasa macam nak menari ballet - *heh macam la reti?) selain daripada melihat si dia makan bertambah dan kata "terbaik..." tatkala usai makan.

Priceless okay! Serius =P Tak sabarnya nak kawen

10 comments:

reena said...

Wahhh bangga YB dpt gf pandai masak. Sila cepat kawinnnn :p

~ As ~ said...

padahal nak buat ni sbb nak scale la nak, apa ko nak lg tu eh? aku lupa.. ahahaha

Cik Tudung Merah said...

pandainye u masakkkk.sumpah orang yang dah kawin ni JELES.;p

Sayang.Ibu said...

tu pasal laaa ko jgn meluat tengok hakak asik tayang gambo makanan kt blog jer dikkk... muakakkakaaaaa..
mmg best sgt kan bila org tershayang suka apa yg kita masak.. ilang penat tiba2.. bravo ahdik, zmn anak dara dah terer masak.. ahkak dulu masa anak dara, tau masak yg basic2 jer... *tepuk tgn kt ko*

aS_c0mei said...

mmg lulus!cpt kawen esok!=P

abih la,lps kawen nnt,jangan jadi macam kami.kuikuikui....harap maklom.

swit@kon said...

hamboi!!!

sukanya dia.
dah leh kawin tu. kalau dah kawin, leh guna corelle u. i nak dtg makan kat umah! ahaks.

oh, bagi lah resepi kerabu itu!

cc said...

reena,
tula kan rugi je dia tak nak kawen dgn i cpt2 muahahahaah


AS,
aku tak paham ayat ko nyah -__-"


ciktudungmerah,
spt biasa, konsepnya adalah masak campak2 ;p

cc said...

sayang.ibu,
bg tepukan berdiri tak?
*hinssss hinsss hinsss*
kembang lobam idom japsss wahahah


as comei,
esokkkk?
sila sponsor ;p ;p


switakon,
corelle dpt thn dpn bulan 7 =P
resepi sama mcm kerabu sotong, tukar sotong kpd udang sajork

eddie dewanaga said...

..gua pun dah start belajar western cooking ikut AFC, Jamie Oliver, Micheal Smith, Laura Calder dan Anna Olson.

Lepas ni gua dah tak masak asam pedas dan sambal tumis lagi dah... inyak pun dah tukar olive oil, auww..!!!

TopsyTurvyMum said...

ni dah kira wajib kawin dah ni hehehe..
apa menu semua dah terer!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...