8 Dec 2010

Stay at Tune


First time stay kat Tune Hotel. Saja gedik nak 'rasa' how the service sebab harga untuk 1 room sangat-sangatlah murah. Tapi, awas harga yang tertera sama seperti harga tiket kapal terbangnya juga. Banyak hidden costs. Haha. Contoh macam if nak tambah aircond, nak towel, nak tengok tv; semua tu ada additional charges. Masa booking tu pilihlah nak service apa.


Standard room macam nih sesuai untuk 1 atau 2 orang. For me, bilik agak keciklah. Dulu pernah stay kat unbranded hotel, harga bilik sama macam apa yang saya bayar untuk bilik kat Tune nih, tapi bilik yang tu lagi besar.


TV jadi tukun je sebab tak add 'entertainment' masa submit reservation. Nasib baik ada iP, takdalah keras akibat kebosanan :p.


Towel dengan amenities bukan dapat free yerr. Kena tambah RM5. Harga bilik RM48 (if I'm not mistaken) bilik kosong. Even nak air cond pun kena tambah, 12 hours RM13. So tambah itu, tambah ini harga bilik yang saya duduk hari tu jadi RM85 (with few cents).

Iron depa tak provide dalam bilik, nak iron baju @ tudung kena pergi utility room (dalam tu ada 2 iron and 2 ironboard).

Tapi service okay. Memuaskan hati, sepadan dengan harga ciput yang depa kenakan. So tak boleh complaint lebih-lebih. Nak hotel yang selesa and service tip top pergilah hotel bertaraf 5 stars =P

Saya suka kedudukan dia yang terletak kat Danga Bay sebab tidak terletak di tengah-tengah Bandaraya Johor Bahru. Next time nak try amik Air Asia shuttle bus ke Sentosa Island pulak la! Bayar saja tambang bas dan tiket masuk ke Universal Studio, mereka hantar sampai ke destinasi.

3 comments:

swit@kon said...

i bape kali dah try nak duduk. tapi bila tick2 benda2 yang nak jadi mahal. baek duduk otel 3 stars. ada jugak vision 4. ahahaha

Noryanti said...

kira ok la ko tak dok jb nak gedik2 duk kat tune hotel tu..aku yg dok jb ni kalau saje nak gedik2..haha..xde motif langsung..

reena said...

Ni yg malas ada hidden charges. Nak duduk/tido pun tak senang. Gila nak air cond pun nak charge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...