28 Jan 2011

C t.o. t.h.e B

Dulu Coach, sekarang Braun Buffel. Beli Braun buffel setelah bercerai talak 1 dengan Coach. KAH KAH KAH.


Penafian: Details and gambar-gambar kat bawah ni guwe cilok daripada website Braun Buffel Australia (paling best sebab banyak gambar and collections!). Gambar yang atas tu je kepunyaan Ahmad Albab saya.
Fever Centre Flap Wallet

With its sleek clean lines and a striking dark gun metal clasp, FEVER is youthful yet contemporary and sophisticated.
  • Constructed of fine patterned embossed semi-rigid leather with pearlized finish
  • Dark gun metal magnetic clasp
  • Interior features a centre flap, eleven credit cards slot, one ID window, two full length note compartments, one coin compartment with snap closure, one gusseted and three flat multi-purpose pockets
  • Matching leather interior with Braun B├╝ffel fabric lining
  • Exterior rear multi-purpose pocket
  • 105(L) x 95(H)mm

Mula-mula tu nak beli wallet ni;
...tapi Dot si peneman ketika proses pembelian dibuat, boleh pulak buat ayat "Yang ni tak menggambarkan ko la..."

Vleyyy gitu? Terus tak jadi beli (eleh alasan padahal memang dah kenan yang kat bawah ni). BA HA HA.

Warna hitam dia memang definitely lain. Yang atas tu solid black. Berkilat. Silau. Yang saya opted pearl black. Nampak beza tak these two pictures? (gambar atas dengan gambar bawah nih)

Size adalah sekali ganda lebih kecil daripada my previous Coach purse. Jauh lebih ringan. Dulu Coach pujaan hati, kini Braun Buffel pula di hati. Ehhhhh...!

Bilangan compartments memuaskan hati. Cukup untuk sumbat masukkan segala cards yang saya ada. Cuma dah tak boleh masukkan handphone la dalam wallet. Dulu boleh sebab purse dulu besar. Ada juga pros and contras nya.

Selain hitam, ada jugak warna metallic pink. Sumpah CUTE gila warna pink nih! Nampak more peachy instead of pink, kan? Tapi SA tu kata pink. So pink la gamaknya :p. Kalau haku beli kale ni lagi la tak kena dengan jiwa. Me, PINK? OhMaiGucci cannot imagine! KAH KAH. Diri sendiri rasa pelik. Pink is my least favorite color when it comes to barang.

I'll pick green toothbrush rather than pink toothbrush. Blue bed sheet rather than pink bed sheet. Maroon towel instead of pink towel. Yellow tumbler rather than pink tumbler. Brown handbag rather than pink handbag. White iPhone casing rather than pink iPhone casing. Wallet? Definitely NOT pink. Warna pink tak macho. Guwa perempuan macho derr =P


P/S: Peruntukan untuk membeli handbag pada tahun 2011 masih belum terusik kerana wallet doesn't count as handbag kan? Kan? =P

P/S/S: YELAH =P

7 comments:

Ealyie said...

Moh hakak bagitau ko nieh.. Kat JJ Tebrau now, da ada butik BB ni!! ekekeke..

Jakun sehhh..:p

reena said...

I suka wallet u ni! Simple & sleek :)

Dr.Senbe said...

p/p/s:
post/post/script

dh lme x komen, pstu komen cmni je
SENTAP x? hahahaahahha

mamaDhea said...

kak second reena's comment.. simple n sleek.. sesuai laa ngan ko yg err, simple but cheeky? :P

Sayang.Ibu said...

hmmm
braun buffel cun gak design dia. akk ada satu henbeg dia.. cantik, cuma yg boring sket sbb mcm berat...

The Cinta Boutique said...

pink dia lawaaa la :) tak too pinky! :)

Blogger said...

Purchase Genuine Designer Handbags Online.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...