25 Jan 2011

Hari ini... (ini bukan entry keji)

...gaji masuk!

Yahuuu ya beda beduuuuu!

Ala dapat gaji pun lepas tu bayar hutang sana sini. Tinggal berapa sen sangat. KAH KAH.

Takpa, tetap excited.

"Hutang didahulukan, hati 'riang' takda duit dibelakangkan"

Mengikut kajian yangt dibuat (tak tau oleh siapa);
Sesiapa gaji 3k dan ke bawah, tinggal di KL adalah considered sebagai POOR -- FACT!

I'm POOR. Kesian =(

18 comments:

mamaDhea said...

akak suka dgn tagline tue.. hihi.. selamat membayar hutang.. :P

swit@kon said...

sama macam saya.
wah. gaji ku dah tinggal dua tiga digit saja. :(

reena said...

klu u poor, i dhaif la kot. *lap air mata*

Mamarempit said...

akak? kedana...huwaaaaaaaaa :((


ape2 pun tetapppp kena bersyukur....

yaNa MaLeK said...

hehhe i pon suke tagline tu ;p tp i rase memang btol kajian tu as kos idup dibandar adalah sangat tinggi..cmne nak beli bag br ni..muahahhaha

Ealyie said...

ala CC, jgn kata kat KL tu je..kat Pg pon kalo fail bab manage duhet, masuk kategori kedana juge.. sob..sob..sob..:( cam hakak!!! huwaaa...

flowerella said...

they call it URBAN POOR.. hahah sounds a bit glam than just poor. sebab kalau kat kampung, gaji 3K dah boleh buat rumah 2 tingkat kaedahnya..

Madam Bling Bling said...

hehehe, tulah kan, kita ni tunggu duit, tutup lubang. Lubang lama dah tutup, bukak lubang baru, cer kaya cam tony fernandez....haihhhh!!

Madam Bling Bling said...

xchange link ya, love ur blog anyway!

Ita Shadila said...

taper, yg nyata halal --> ayat pengubat hati lara n poket yg kedana.. hehehe

Puteri Ogy said...

xpe..sy kaya budibahasa.. ;p

nqr said...

terbaek tagline ko..hahaha..aku punya gaji kat malaysia mmg dh masuk..gaji kat poland ni.. bila nak masuk!!!!aku nak beli tv lcd ni!!!!! ;p

cc said...

mamaDhea,
dah selamat *lap air mata :')


swi@kon,
gajiku secara rasminya tinggal 3 gidit uwaaaa


reena,
jom mohon sbg golongan "asnaf" kat kajlis agama

cc said...

mamarempit,
hakak...statement di situ utk KL sajork ye. labis tak masuk amponnnnn :p


yana,
alaa u tak tmasuk dlm list...g main jejauh haha ;p


flowerella,
thn dpn nk blk jhr nk buat banglo kahkahkahhhh

cc said...

ealyie,
ucapanku utk mu "berenti beli handbag" *larikkkkk


madam bling bling,
jom rompak tony :D
auuwww thnx! will link u too ;)


ita,
insapppp baca statement ko!

cc said...

puteri ogy,
itu yg penting ;)


nqr,
bak sket duhet elaun! kang masuk bjoli katak la
beli lcd 2 bijik k? 1 bg kt sy hahahaha

gedixs69 said...

gaji lmbt lg....
(saje komen);)

cc said...

gedixs69,
(ID baru mu yg pelik kekeke)

hehe!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...