15 Jan 2011

Of; Setelah lama tak menonton filem Melayu

Filem Melayu terakhir yang saya tonton di pawagam apa ya? Tengok sampai dah tak ingat. Memang dah lama sangat rasanya. Adnan Semp-it I guess? Punyalah lama kan? Ini terjadi sebab serik dengan kualiti filem Melayu especially *cough* from *cough* Prof *cough* yang seorang tuuu...

Rasa tak berbaloi spent RM10 untuk filem tahap cerekarama yang dah sah-sah boleh tengok free kat TV.

So, anyways...

Petang tadi layan filem Khurafat arahan dan lakonan si mamat kontrol hensem :p (read: Syamsul Yu*sof). Surprisingly, I enjoyed watching this movie. Jalan cerita dia ada twist yang saya tak dapat teka until the end. (Aku lembs kah?). Twist apa yang saya maksudkan?

Penafian: MAAF, review (layakkah dipanggil review?) ni tidak mengandungi apa-apa spoiler.

Kejisss tak? Muahahaha =P

But, ada few scenes yang macam tak perlu dibuat untuk menambahkan kadar keseraman sebab semua filem pun buat scene macam tu. Confirm penonton boleh teka! Disebabkan boleh teka apa yang akan terjadi, maka sudah tidak mendatangkan keseraman :p.

Lagi satu, banyak (too much I think) scenes yang diulang tayang. Contoh; pelakon ternampak 'something' tapi lepas tutup mata dan menenangkan diri, 'something' tu hilang. Banyk-banyak kali ulang scene gitu, seram pun jadi kurang seram. Ye tak?

Tapi memang ada few scenes yang buat saya menjerit. Thehehehehe. Mak terkejut nyah! Yang saya paling ingat, scene Liyana Jasmay bukak pintu kereta. Nak tau apa pergilah tengok sendiri. KEH KEH.

Filem ini berbaloi untuk ditonton. Pergilah tengok (kalau nak).

1 comment:

aznee yunos said...

mmg best kot sampai member opis saya tak nak citer ending sbb nak suh sy g tgok huhu tp asyik cakap 'best best' haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...