18 Jan 2011

Product review: Laura Mercier make-ups

*Update*
Disertakan harga bagi setiap produk seperti mana yang dipohon oleh Puan Sri Sri Ogy :p (wah dah macam tulis surat rasmi HA HA!)


Bought 3 products from Laura Mercier counter last month, which are; tinted moisturizer, face concealer & lip velvet.

Kat situ tulis lightweight kan? YA memang sangat tepat description di situ. Sangat lightweight, rasa macam tak pakai foundation bila pakai benda ni. It will NOT give you a coverage macam foundation. So toksah verangans kalau beli benda ni untuk ganti foundation (reminder untuk diri sendiri haha!). I'm gonna stick to my Clinique foundation.

Tapi untuk sesiapa yang memang kulit flawless, tak suka pakai foundation sebab rasa macam foundation tu 'berat' or bagi efek make-up jadi tebal, sangat sesuailah beli tinted moisturizer nih.

Paling best tentang produk ni ialah tak membuatkan kulit berminyak. Experiment kat muka sendiri :D

PRICE: RM159

Concealer. Dwi warna. Campur 2-2 warna untuk match dengan skin tone. Memang dapat menyamar dan mensorokkan bekas jerawat :p

PRICE: RM139

This is my fav among these 3 products! Ia bukan lipstick, bukan lip gloss. Lip velvet ni in between lipstick and lip gloss. Teksture dia pekat, pakai sikit cukup.

I have chapped lips problem when wearing a lipstick. Lip velvet ni tak mengeringkan bibir. Tapi before tenyeh benda ini, saya tenyeh lip balm dulu. Tidak kalu bibirku menggelupas jua!

PRICE: RM85

Warna pilihan: Cherry Blossom. Lip velvet ada 5 warna pilihan, warna ni yang saya rasa paling minat (and rasa paling sesuai). Gambar yang atas daripada gambar atas ni (paham? :p) tu warna sebenar. Nak kata peachy pun tidak, brown pun tidak. Perhatilah gambar tu betul-betul, kale yang korang nampak tulah kale yang betul (apa ko cakap ni syaiton?)

Produk yang akan dibeli selepas habis ialah lip velvet sahaja KAH KAH. Concealer tu confirm lambat habis sebab jarang pakai. Tinted moisturizer pulak maleh nak beli sebab mahal muahahaha!

Ok sekian review tak berbayar dengan cogan kata "SHARING IS CARING"

5 comments:

reena said...

Bebbbb, cantikla color lip velvet tu! I tengok color dia macam sibijik dengan my Chanel lip gloss. Color nude peach? Hehe. Nampak macam color lipstick Maybelline nama Buff pun ada jugak.

Lepas u pakai tinted moisturizer tu, u pakai compact foundation or loose powder?

cc said...

reena,
kale tu plg cantik kot sbb tu i beli hahahaha. yg lain mcm plum n pinkish i tak minat.

i prnh experint pakai dgn; chanel compact foundation, compact powder n loose powder. plg best pakai dgn compact foundation. pakai loose powder pun ok tp mmg nipisss gila la make up. tak cover mana2 yg patut di cover hihi :p tp pakai dgn loose powder best sbb muka xbminyak lnsg :D

Puteri Ogy said...

asal u x letak retail price sekali.. i tgh survey mekap nih esp lip gloss sbb ade poblem chapped lips gak.. adeh3...

cc said...

puteri ogy,
udah diletak price nya buk :p

Ana admi said...

I da mula excited in to laura mercier cosmetic la!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...