2 Jan 2011

(Salah satu) Azam tahun baru: Memenuhkan tong gas

Kedatangan tahun baru pasti diiringin dengan azam. Tiap kali masuk tahun baru, nama Azam paling glamor :p

Jadi salah satu azam tahun baru saya ialah mahu memenuhkan tong gas (blog title bakal ditukar daripada 'Misi Memenuhkan Tabung Ayam' kepada 'Misi Memenuhkan Tong Gas')

Mengapa tong gas???

Sebabnya...





"Jangan carik pasal, kalau tidak gua bakar!" -- ganas tak? Muahahaha. Ko nak jadi Patmanabhan main bakar-bakat orang?


Tong gas ini adalah peti simpanan. Harap-harap dapat menyimpan dengan berhemah selepas adanya tabung.


Lain daripada yang lain kan? Actually hari tu nak cari tabung botol susu tapi size dan warna yang dihajati tak ada la pulak. Tetiba nampak tabung tong gas ni, terus berkenan. Ada bentuk rice cooker jugak cute gilaaaa..!! Seronok la masuk Living Cabin, terasa macam kanak-kanak sebab benda dalam tu comel-comelllll.


Tabung sebelum ni coffee cup Gloria's Jean je, kesian tak? Sampai dah nak terbobos vuntuts cup tu sebab dah overweight :p

Lagi satu pilih bentuk tong gas ni sebab dia tak transparent, so tak nampak duit kat dalam tu dah banyak (or sikittttt) mana HA HA HA.

Bagus jugak tabung zaman sekarang ni buat daripada plastik. Takda la berat macam tabung zaman dulu yang buat daripada clay tu. Dulu saya ada tabung bentuk manggis dengan burger. 2-2 hadiah kawan-kawan bagi (masa sekolah rendah). Tapi mana entah, hilang sudaaa.

Anda pernah ada tabung? Memang menabung atau tak pernah menabung langsung? =P


P/S:
YB kata bagus la dah ada tabung, kalau tak duit asyik 'ditabung' kat shopping complex. Statement kejisss tapi benar, tsskk.

4 comments:

eddie dewanaga said...

...gua punya syiling peruk masuk mangkuk je, kalau nak guna bayar bil, ragut segenggam, balik keja/merayap, campak balik masuk mangkuk, dulu jarang penuh sebab selalu beli rokok bukak Gudang Garam, sebatang 50 sen, sekarang tidak lagi.

Happy twenty eleven sayang, all the best...!!!

lailasani said...

akak menabunggss.. lam btl susu besarrrrrrrrrrrr punye... takpenuh2 pun.. huhuh.. tp ujung tahun akak akan masuk akaun wpun tak berapa nk penuh.. hehehe.

~ As ~ said...

dulu time syiling rm1 masih laku, mak selalu menabung, blh sampai riban jg...tu blm penuh tu, klau penuh ada la riban riban. ehehehe

S.a.e.r.a said...

Untuk ko,

kene carik tabung "buluh" yang keras tu..biar skali masuk duit, terus tak boleh bukak2 dah...hahhahahaaaaa~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...