10 Feb 2011

Macarons dari seberang tambak

Sejak dapat makan Laduree hari tu, my craving for macarons tidak dapat dibendung. Yelah, Laduree sedap weh. Dah rasa sekali pasti nak lagi. Haven't taste Pierre Hermes yet, tho. Someone (you know who you are) kata lagi sedap daripada Laduree.

Tak boleh makan macarons selalu, selain ia sangat manis (not good for your health), ia juga merabakkan poket. Tak tahan weh mahal T____T. Mak gua kata, macarons nih makanan orang kaya. HA HA.

Whi*sk macarons? Apa tu? Apa tu? Tekak gua tak layan macarons from Whi*sk. Tak mencapai piawaian. Verlagaks. KAH KAH KAH.

Hari tu balik Johor, sempatlah mengirim Kak Ina Gali (KIH KIH :p) macarons from Singapore, bersempena dengan perjumpaan tergembar GGH (Geng Gagak Hitam?). Wahahaha! Gangster gilos nama =P


Macarons from TWG. Ala yang si Meroyan Marion *cough* Caunter *cough* twitpic hari tu. My verdict? Tak menepati citarasa tekak. Filling too sweet and shell tak crunchy.

.



This one from Canelé. Sedappppppppp! Banyak P mewakili kesedapannya :p. My fav would be caramel, chocolate and yang ada tabur serbuk koko macam dalam gambar first tu. Hazelnut kah? Serius la, sedap. Berbaloilah beli Canelé. Standard rasa macam tak jauh beza dengan Laduree. Yang lebih penting, seketul Laduree boleh dapat 2 ketul Canelé. HE HE. Mampu milik! I loikeeeee!

Jadi oleh kerana sedap dan hari tu dapat makan 3-4 ketul je, maka pesanan telah dibuat kepada Datuk Bandar JB (HA HA HA) yang akan ke Singapore malam ini (ke esok kak?).

Nah alamat Canelé Pâtisserie Chocolaterie kot-kot ada yang nak ke Singapore hujung minggu nih;

  • 11 Unity Street, Robertson Walk.
  • 01-01A Shaw Centre, 1 Scotts Road.
  • B1-25 Paragon, 290 Orchard Road.

Sekian melapor dengan cogan kata;
"SHARING IS CARING, MAKES OTHER PEOPLE CRAVING"
LOL!!!

7 comments:

reena said...

I macarons ni kureng skit. Sebab tak kenyang kalau makan seketul dua. Nak makan banyak2, rabak poket kang (Pernah beli macaron kat Whisk SEKETUL je sebab nak rasa punya pasal). Hahaha.

lalink said...

paragon orchard road..oooo..ok2..
tp bahaye g orchard..boleh papa kedanana..hihi..;)

Dr.Senbe said...

demmmmmmmmmmittttttt
nk gak!! hari tu jln x smpt merayau2 cri mkn T_T

IreneYaya said...

Ok pasni boleh rasa Cenele. Pernah dgr org ckp TWG mmg manis sgt!

~ As ~ said...

minta alamat di sabah...kempunan nnt...

cc said...

reena,
selain macs, dessert yg i suka adalah froyo je. lain xde. kesian x? hahahaha


lalink,
bawak duit sket je kalau xnk rabak ;)


dr.senbe,
kat nashville xde macarons meh?
nt ko blk kita p spore nk? nt ko mkn la puas2. aku ngendeng skali haha

cc said...

irene yaya,
kat sana ada canele ke kak yaya?
if ada sila cuba. murah dan sedap :p


as,
adoi sadis aku baca ayat ko weh.
doutlet depa ado kat spore je weh T___T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...