3 Feb 2011

The smart one?

Korang pernah tak alami situasi di mana kawan-kawan-kawan korang cari korang time susah je? Kalau tak time susah, time mereka memerlukan pertolongan?

Aku banyak kali jugaklah berhadapan dengan kawan-kawan jenis macam nih. Datang time nak something, lain masa harammm jadah dia nak cari ko. Kalau tak nak something pun, mereka cari untuk tanya sesuatu. Boleh pulak cari aku untuk dijadikan rujukan? Time berlaku sesuatu yang besar dalam hidup ko takde pulak cari aku? Tidakkah pelik? (Nyampah siot kena cakap tapis-tapis dan kalis-kalis sebab aku tak nak orang yang tak sepatutnya terasa, terasa. Faham tidak?)

Tapi, bila dijadikan tempat rujukan hati aku ada jugaklah terdetik; Am I the smart one? KAH KAH KAH. Yelah, kalau aku tak bijak masakan mereka yang berkenaan cari aku kan? :p

Aku sebenarnya dah bosan dengan manusia jenis macam ni, lebih-lebih lagi bilamana situasinya depan mata. Depan mata dan melibatkan orang-orang yang 'dekat' dengan hidup aku.

Tolonglah, jangan nak ambil kesempatan!


P/S: Lepas ni aku akan lebih mementingkan diri sendiri, efek daripada manusia spesies begini.

P/S/S: 'Tolong ingatkan aku'

2 comments:

mamaDhea said...

ni nak ingatkan laa nih.. :P

Dr.Senbe said...

p/p/s: jgn jd jht. jd cm yah baik je hahahh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...