29 Mar 2011

Day 1: Lagu kegemaran (jangan ejek lagu jiwang aku)

Belum apa-apa, kat tajuk dah bagi warning siap-siap :p

Aku start suka lagu ni masa tengok satu rancangan (reality show) kat tv. Couple ni buat lagu Chantal Kreviazuk ni sebagai wedding song diorang. Tak main minus one OK, mokcik Chantal tu nyanyi live kat wedding diorang. Siap main piano! Best gila dapat kejutan gitu. Kalau aku wish nak Avang Nuar Jeng tolong nyanyikan lagu Sedetik Lebih masa wedding aku, agak-agak dapat tak? (tetiba nak Anuar Zain la kan, padahal bukan minat dia pun kah kah).

Dapat Akim tolong nyanyikan lagu I'm Yours pun jadik la =P

Nak request lagu Feels Like Home, ada ke orang boleh nyanyi sedap macam original singer dia? Atilia boleh kot. Suruh dia buat suara penyek macam dalam lagu Kanda Dinda bahahah! (Woi, kau ni nak cerita pasal favorite song ke nak apa?)

Theheh.

First time dengar terus aku jatuh cinta. Kalau tak TERtengok rancangan tu, confirm sampai sekarang aku tak kenal mokcik Chantal nih :p. Lagu dia yang lagi satu; Leaving On A Jet Plane tu pun aku setakat tau yang Sheryl Crow nyanyi. I is tak kenal retis uols ...

Nah layanlah lagu jiwang karat haku time-time berangan mengenangkan si dia yang jauh di mata, dekat di hati *tutup muka sambil berlari-lari anak




"Feels Like Home"
Chantal Kreviazuk

Somethin' in your eyes, makes me wanna lose myself
Makes me wanna lose myself, in your arms
There's somethin' in your voice, makes my heart beat fast
Hope this feeling lasts, the rest of my life

If you knew how lonely my life has been
And how long I've been so alone
And if you knew how I wanted someone to come along
And change my life the way you've done

It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I come from
It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I belong

A window breaks, down a long, dark street
And a siren wails in the night
But I'm alright, 'cause I have you here with me
And I can almost see, through the dark there is light

Well, if you knew how much this moment means to me
And how long I've waited for your touch
And if you knew how happy you are making me
I never thought that I'd love anyone so much

It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way the back where I come from
It feels like home to me, it feels like home to me
It feels like I'm all the way back where I belong
It feels like I'm all the way back where I belong



What's yours? :D

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...