30 Mar 2011

Day 2: Favorite Movie

Ala kena pilih satu je?

Kalau begitu saya pilih ... Dalam Botol. Kah kah kah.

Pagi tadi dengar kat radio, kutipan filem tu dah cecah RM1juta selepas 5 hari (ke seminggu?) ditayangkan. Not bad huh? Ni mesti peminat Khir Rahman yang dok serang panggung :p

OK serius sekarang.

One of my favorite movies ialah Remember The Titans. I've watched this movie more than three times. Banyak isu yang diketengahkan dalam movie ni. Salah satunya pasal isu 'warna kulit' antara American and African-American.


Mula-mula coach pun pening kepala nak combine kan dorang ni. Coach pun ada isu. Masing-masing ego, yelah sorang White, sorang Black. Proses dorang nak tolerate to each other tu yang menarik, I guess (I'm no movie expert).

Sampai sekarang ingat lagu football team dorang, "We are the Titans. Mighty, mighty Titans"


Nota tiada kaitan:
Hari tu masa tengok trailer filem Fast Five (sequel cerita Fast and Furious) ada The Rock weh. Wajiblah aku nak tengok *mata bersinar

3 comments:

reena said...

Nice choice, babe!

I suka jugak cerita ni. Memang best!

cc said...

reena,
i sukak denzel, jd bias sket hehe :p

Hana said...

*Like.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...