18 Mar 2011

Mana datang yang busuk?

Kalau tidak daripada mulut kita sendiri. Ini merujuk kepada cerita celah bedah yang orang lain (luar) tak tahu, tapi disebabkan kelancangan mulut sendiri maka orang lain jadi tahu. Lepas tu nak salahkan orang lain sebab cakap benda yang buruk pasal diri sendiri.

Kalau tak diri sendiri yang keluarkan statement, takkan lah orang lain boleh tahu kan?

Apa ke bengong sangat orang macam nih?

Pernah dengar tak orang kata, kalau kutuk sana sini pasal orang lain, at the end of the day, kutukan tu akan terpalit balik kat orang yang bercakap. Bila banyak sangat bad mouth, jaja cerita orang lain, sekarang turn kau pulak lah merasa...

Mari #muhasabah

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...