11 Apr 2011

Day 8: Your dream wedding

Kalau aku diberi kebebasan 100% untuk merancangan wedding sendiri, aku nak kawan-kawan terdekat, family dan saudara mara yang aku suka sahaja yang ada. Aku nak majlis yang kecil tapi meriah.

Kalau boleh, aku nak majlis yang kecik je. Maximum guess around 500 orang. Tapi aku tahu tak akan tercapai punya hajat aku ni sebab guess parents aku je biasanya cecah 1,000 orang. *pitamsss

Yang pastinya, aku nak nikah kat masjid sebab aku nak orang-orang tertentu sahaja yang hadir majlis pernikahan aku. Less is more, kata orang.




Aku nak buat se-simple yang boleh. Aku sangat tak percaya pada fenomena pembaziran ketika merancang majlis perkahwinan.

Aku ni cerewet. Serius aku mengaku nih. Kalau boleh aku nak buat semuanya sendiri, tapi mana mungkin kan? Aku kurang percaya dengan orang lain, takut hasil tak seperti yang aku harapkan. Nanti aku frust. I'm a (almost) perfectionist. Salah satu kriteria untuk jadi bridezilla bukan? Ha ha. Ada sesiapa yang volunteer nak jadi wedding planner aku? ;p


P/S: Gambar-gambar sangat ironi dengan isi bukan? Adatlah nafsu =P

4 comments:

Puan Saira Azura said...

konpem aku tak diundang..

Aida Narina said...

make it real bebeh! kalau jemput 1000 orang but with plan all the detailing that you want. Mesti puas hati :D BTW canopy yang nampak langit itu cantik!! I mesti hanya mampu mimpi je sebab both side for sure kene buat kat dewan (setelah mengkaji apa dah dibuat untuk abang2, kakak2) :)

cc said...

zura,
anda pasti dgn jawapan anda? mau kunci? haha


aida,
mana nak dpt transparent canopy camtu? berangan je lebih. haha. i nak buat kat dewan tp mak tak bg. jd pasrahlah buat kat rumah -__-"

Puan Saira Azura said...

ko tak ajak aku siap ko!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...