21 Jun 2011

Curi gambar pun considered as pencuri kan?

Ni yang aku malas kalau upload gambar kat internet without watermark. Anda tahu apa yang berlaku? Ada manusia yang kurang bertanggungjawab akan guna pakai gambar tersebut dan mengaku ia hak milik mereka.

Kalau nak guna aku tak kisah lagi, gunalah kalau nak tapi janganlah letak watermark sendiri as if gambar tu kau yang punya!

Aku harap KAU yang berkenaan sedar tentang perkara ini. Aku tahu tu gambar aku, sebab aku yang snap. Kat mana dan bila pun aku masih ingat. Mau tak ingat, balik dari stadium dengan peluh melekit, aku tanggalkan t-shirt dan snap logo t-shirt tu. Semangat 'Tanah Tumpahnya Darahku' katanya!

Hi KAU si follower!

5 comments:

MamaLeeya said...

wahh..ada jugak yg pesen gitu ek....kalo kita tepek then credit kt owner...kira boleh dimaafkan lagi ek...

Green Apple said...

memang sakit hati kalau org bwat cengitu... eeee... gerammmm
saya tau siapa yg pekena cikchelsea... siap buat pertandingan lg....

jelita78 said...

bukan aku!
aku tak bersalah!
ehh.. aku kah?

cisss.. saper malaun tu?
adik aku pon pernah kena gak.. lagi best, siap buat profile picture facebook tu guna gambar org lain..
jgn memain, terus report polis tau !

Wahida Shukeri said...

bagi nasihat yang agak "berhemah"kat pencuri tu wei...

CikJJ said...

erkk..watermark pon saya tak pandai buat..T___T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...