23 Jun 2011

Kalau tak penakut, bolehlah baca

Tajuk adalah warning. Kalau sedar diri spesies penakut, kindly leave this page sebab apa yang anda akan baca selanjutnya selepas ini adakah kisah mistik.

Aku dapat ni daripada emel kawan aku (you know who you are, ait Tajah? ;p). Dia memang rajin bagi emel-emel yang menarik perhatian aku, termasuklah kupon Pizza Hut yang terbaru tu. 3 regular pizzas at RM33 only. Tak ke murah gilo? Aku dah print siap-siap, balik kang nak order. Keh keh keh.

Haaa ... kan dah menyimpang daripada tujuan asal! Aku ni ginilah, kalau nak menulis ada je distraction (daripada diri sendiri).

Ok, kisah mistik bermula sekarang ...

Subject: Pengalaman sahabat di P*lm Spr*ng G*lf R*s*rt, PD pada 15/06/2011.

Rabu, 15/6/11
Saya dpt voucher free 3h/2mlm @ P*lm Spr*ng R*s*rt PD – (Tolong jgn duduk situ!)

1.30pm
Check in. Receptionist dia ok, 5 star. Tp apartment? Ya Allah, seram, mcm kedai tinggal, usang, suram, beberapa blok pecah2, berlalang, parking lubang sana sini, kolam renang kering & xde org lain check in langsung! Masuk bilik, langsir lusuh & koyak2. Tuala pun sama. Sgt2 lain suasana bilik tu. Remang tengkuk, tp cuba wat xtau. Rasa panas sgt (pdhal dh on aircond paling sejuk & kipas paling laju!) kami g mandi laut kt Blue Lagoon. Ok la, laut bersih & cantik.

6.30pm
Balik bilik. Husband nmpak 'benda' di sebalik tangga & 'benda' itu hilang dlm dinding! Tp dia diam je, xnk bg tau.

7.00pm
Lps mandi husband xsedap ati, nk balik time tu juga! Masa kemas beg, anak saya duk renung toilet. Husband marah, jgn pndang toilet! (mereka bdua nmpak 'bnda' tu ada dlm toilet!)

7.20pm
Masa nk keluar bilik, tiba2 anak saya ckp “baby xnk balik, nk main kt sini, ada kawan. ‘Dia’ nk kawan ngan baby” ohh tidak! Kami paksa dia kuar bilik. Gila la!

7.25pm
Masa sibuk masukkn beg dlm kete, anak saya lg skali duk tenung tangga apartment, tp kali ni muka dia takut sgt2!

7.40pm
Odway balik rumah mertua kt seremban, dlm kete husband citer ape yg dia nmpak. Tiba2 anak saya mncelah, katanya “mama, td ada hantu kt situ. Hantu tu ada depan baby, tkejut baby. dia nk main ngan baby.” Ya Allah, aduhai!

...

Mlm tu tdo rumah mertua. Nasib baik anak x meragam. Tp saya xleh tdo smpai jam 4 pagi, baru terlena.

Khamis, 16/6/11 -
Anak saya demam muntah2, terkejut agaknye. Dia banyak senyap & baring je. Pakcik husband saya bg tau, kolam renang hotel tu ramai budak mati lemas & bilik hotel kami duduk tu ada budak hilang dlm bilik. Hilang begitu sje depan keluarga mereka! Xde org duduk hotel tu pun sejak 3 tahun yg lepas.

Jumaat, 17/6/11 -
Anak saya cakap “mama, hantu tu takut air. Hantu tu nk main ngan baby, hantu tu ckp kt baby 'haahaaa...haahaaa' baby nmpak kt kt toilet, kt dlm katil..”

Ya Allah..nasib baik kami cepat kluar dr hotel tu, tanpa tdo 1 mlm pun!

Korang pernah menginap kat situ? Ada pengalaman? Ngerisss.

11 comments:

cik.dia said...

waaaaaa....
aku bace email tu tadik tiba2 meremang bulu tengkuk...erkk...

eh..menarikkk kannnnnn pizza hut tu? haishhh!! gemok gemoks...kahkahkah..


p/s: oh yes. i know who i am.. only the best email wil deliver to u.. kahkah

MamaLeeya said...

erkk...next mth nk gi PD...tp tk booking kt situ la..tmpt lain..ngeeee....

linahilmin said...

waaa... nyesal baca! duhhhh...

reena said...

Ok gua banned hotel ni. Gilalah seram weh!

CikW4nKemb4ng said...

yeaaaaaaaaaaaa....

aku ni mcm la berani sangat, tp gedik gi baca gak entry ni skarang, pastu seram sendirik nak tido hehe

anyhow, alhamdulillah anak2 semua OK (termasuk mak apak dia skali hehek)n tak berlarutan :)

*hi, salam kenal, pestaim comment, wpun selalu singgah

Sayang.Ibu said...

hohoohooo.... blacklisted laaa pasni hotel nih kalo akk ke PD...seram wehhhhhhh....

cc said...

cik dia,
aku baca xde blaku apa2 efek remang2. aku berani lebih sket la drpd ko kekeke :P


mamaleeya,
sib baik! tidak kalu sila kensel booking, cari tmpt lain.


linahilmin,
dah warning kn :P


reena,
wajib banned!
mintak dijauhkan dr gangguan makhluk tak nampak ni >_<


cikwankembang,
tu la degil sapa soh baca, dah warning siap2...hehehehehe

sy selalu gak g blog akak :D


sayang.ibu,
takyah g PD terus la kak. air kotor. baik g desaru kekeke

swit@kon said...

dah penah pegi. tapi stay kejap je untuk solat. sebab g bagi ceramah. memang meremang kot. anyways. jangan pergi hotel ni. horror to the max.

IreneYaya said...

Pernah tidur situ 6 years ago. Time tu ada course dan vendor belanja. Dah la tido sorang2 dalam bilik. Mmg rasa tak sedap hati. Nasib baik I bukan jenis nampak2 ni, tapi I mmg rasa macam ada orang perhatikan gerak geri kita from somewhere. Lampu dan TV mmg tak tutup, mmg masa atas katil lepas Isyak tu I baca2 ayat kursi hembus sana hembus sini. Call DH ckp tak sedap hati and dia suruh kuatkan semangat and ckp perasaan I je, try ignore. Sedar2 tertido then dah pagi.

The next day, course cancelled. Tak tahu kenapa. Maybe something happened or semua orang pun ngadu tak sedap hati jugak kot. But mmg rasa macam tempat tu keras n sangat seram!

aznee yunos said...

pnah stay kat situ 2 thn lepas tp alhamdulillah x jd pape. ada kursus kat sana. nasib baik mlm last tu decide nk tido dgn member sbb roomate balik awal. kalau tido sorang, tak tahulah apa jadi... huhu

permata_taurus said...

em,kementerian kitorang nk wat krsus kat tmpt nih mggu dpn.. ntah laa sape yg cadangkan tempat tuh.. ptot ler ramai yg xmau p.. hmmm..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...