25 Jul 2011

Biskut raya aku, Bebola Harimau Malaya :P


Kelas tak nama? Housemate aku sengal OK, dia suruh aku letak nama Bebola Harimau Malaya kat biskut yang aku buat weekend lepas. Aku kan kononnya nak cipta biskut raya sendiri untuk raya tahun nih (penangan overdose tengok Masterchef ha ha) :P

So gigihlah aku membakar diri eh membakar biskut ciptaan sendiri Sabtu lepas. Biskut ni dalam dia ada hazelnut seketul, coated with chocolate. Aku guna Selbourne Chocolate. Bukan cooking chocolate ya tapi chocolate compound (coklat yang orang bikin homemade coklat tu - err, paham tak?). Lepas tu, atas dia aku deco dengan white chocolate dan serbuk kacang hazel.

Kata biskut ciptaan sendiri kan, haruslah guna finest product :P

Sabtu lepas, aku buat sample choc chips cookies untuk insan-insan terpilih (sila jangan kembang lobang hidung :p) selepas dipujuk dipaksa beserta "arahan" oleh mereka. So, alang-alang buat tu, aku sertakan sekali biskut Bebola Harimau Malaya (OMG tak boleh blah betul nama biskut ha ha ha) ni sebagai sample.

Aku tengah cari nama yang sesuai nak bagi kat biskut ni. Chocolate Hazelnut Balls macam panjang sangat, Kak @inarshad panggil Hazelnut Swirl. Korang rasa nama apa yang sesuai? Ke nak guna nama Bebola Harimau Malaya je? LOL!

3 comments:

MamaLeeya said...

dragon ball je la....ahakks....

tak pun YP2KL balls.....ehehehe...

nk le rasssaaaa!!!!!!!

cc said...

dragon balls pun macam menariks. cemano nak bagi??? jauhhhhhh. nanti raya dtg lerr rumah, bley rasa hehe

reena said...

Fuhhh macam sedap je bunyinya. I bukan boleh ada kacang2 ni. Feveret!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...