20 Jul 2011

Kajian kes: Ini kira menipu ke tidak?

Contoh kes 1:
Biskut raya rasa hampeh tapi promote macam biskut tu terpaling sedap dalam donia.

Kira tipu ke tidak?


Contoh kes 2:
Jual barang tak laku langsung tapi bagitahu semua orang barang sold out, sampaikan kena top-up sebab permintaan banyak sangat.

Kira tipu ke tidak?


P/S: Kalau sudi, tolong jawab ya? Terima kasih in advance!


Blog post ini dibawakan oleh BlogPress untuk iPhone

8 comments:

C!kpuanmuda® said...

tipooo!

reena said...

Yang no 2 tu tipooooooooooooooo!

Yang no 1 tu depends. Tekak lain2. Kot2 bagi dia sedap, tu yang dia cakap sedap.

KS said...

yang no 1 tu tipu gila. i dah kena. sumpah haku serik. jangan ingat ko blogger ternama ko boleh jual kata2 manis ko macan ko buat iklan nanang. tak berkat weh!

MamaLeeya said...

no 1 - tekak lain2....cam rambut sama itam...

no 2 - tak agak2 nk mentipu....hehehe

rara pinkmafia said...

TIPU! sume tipu.

CikW4nKemb4ng said...

dua2 tipu

1. kalo betul sedap, sila lah sediakan tester

2. tu pon kekdah promosi tidak langsung yang juga tipussss

sekian

cc said...

CPM,
kan???


reena,
mmg tekak lain2 tp cam tak logik sgt la kalau calim sedap tp sebenarnya hampeh gila. i rs kalau tekak lain pun, paling koman org tu kata "sedap" tp sorg lg kata "boleh la"

ke org tu #tekakular? haha


KS,
dah terbiasa sgt buat iklan agaknya tetttttt ;p


mamaleeya,
jawapan sama mcm reena ;)


rara,
amboiiii marah ke? :p


cikwankembang,
tester ada tp customer yg tak try dulu. jd nak salahkan seller 100% pun tak blh kn? tp mcm melampau la, claim sedap tp hasil hampeh sgt.

mrs.spicy said...

terang-terang lah tipu..huhu..tapi no 1 tuh maybe taste dia lain ngan orang ditipu boleh jadi jugak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...