14 Jul 2011

Kenapa orang lelaki tak bawak handbag?

Macam mana depa keluar rumah tak bawak pape eh? Bukan la tak bawak apa-apa, tapi tak bawak beg. Maksud aku, wallet, handphone, kunci, etc tu semua muat masuk dalam poket jeans.

Yang kita ni orang perempuan?

Purse, handphone, kunci rumah, kunci kereta, mekap, mineral water, mints, floss, and the list goes on ... cer try masuk dalam poket. Muat?

Aku jarang tengok lelaki keluar bawak beg. Kalau yang bawak sling bag or bag pack tu biasanya budak sekolah :P. Ohh lelaki yang ala-ala donat tu toksah dikira la yerr. Tu tak termasuk dalam kategori lelaki yang aku describe ni.

Contoh lelaki tak keluar bawak bag ialah YB. Dia keluar sehelai sepinggang je. Semua sumbat masuk dalam poket.

Tapi kan, yang buat aku pelik ... apsal time keluar dengan aku, ada je barang yang dia nak tumpang dalam handbag aku. Kalau takde nak tumpang pun, dia sibuk nak share benda yang aku bawak dalam handbag. Contoh macam aku bawak air mineral, kalau haus tau pulak mintak. Patut bawak la sendiri kan? Dah haus sibuk nak ngendeng aku punya :P

No lah aku bukan berkira, cuma yang buat aku terfikir, kalau dia keluar dengan member-member dia yang lelaki tu takkan la pulak ada yang bawak air kan? Dah sah-sah la berenti beli air kat mana-mana kalau haus. Macam yang aku cakap tadi, kalau keluar dengan aku, reti pulak nak tumpang barang dalam handbag aku. Kalau keluar sorang pandai je simpan semua benda sendiri. Again, bukan complaint cuma aku moskil :P

Persoalan: Adakah YB saja gedik nak manja-manja dengan aku? :P

4 comments:

reena said...

I rs YB saja nak bermanja tu. hehe. Bf i termasuk kategori lelaki (bukan donut) yang bawak beg. Kalau bawak laptop, bawak bag pack. Kalau tak bawak laptop, bawak sling bag sebab nak bubuh buku/paper (He's a ulat buku. Buku/paper wajib dibawak ke mana saja). Senang haku tak yah tumpang. Beg i dah la kecik tp brg byk nak mampos.

mrs.ecam said...

hahahahah
dh tentu2 la die nk bermanje...lg mau tanya....heks...en.somiku ske pki porch...die x ske letak wallet apejadah sume lam sluo jeans...die ckp x slesa...aku mmg kne bwk beg beso...tp bkn henbeg sbb ank dh 3 wajib kne bwk bj n pampers spare...heeeeeee

jelita78 said...

bagus persoalan awak tu!
apakata tanya YB tu balik!

~ As ~ said...

ko tggu la lepas kawin nnt, lg banyak dia tumpang. mcm laki aku, hp pakai dua, tumpang hbag aku satu. kunci kereta hbag aku. dahla aku bawa pampers dalam tu...hairan hairan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...