16 Aug 2011

Alasan kukuh untuk buat kek di hari raya

It's a gift from my sister. Baik hati adik aku nampak benda ni teringat kat kakak dia si kaki ngepow. Dia baik hati melampau weh sebab dia bagi abang-abang and kakak-kakak aku Corelle sorang 1 set secara FREE. Aku tak dapat sebab aku dah menyusahkan dia, kirim berkotak-kotak. Dia bagi kat abang and kakak yang tak kirim je. Aku pasrah Y__Y (nak jugak tu, dasar pentamak!)

Dia beli sebab benda ni tengah sale. Benda ni USD10 #JE. Murah tak? Murah kan? Kan? He he.



This cake serving plate adalah multi functions. Boleh digunakan untuk hidang kek, dan boleh jadi bowl jugak (sila rujuk gambar).

Aaaahhhh ... bukankah awesome?


OK now, the question is;
What type of cake should I bake?



Adakah Red Velvet Cake yang kontrolvesi resepinya aku dah tak payah tengok? Ha ha #eksen :P



Adakah Super Moist Orange Cake pujaan hati Jah Mon?



Adakah Rainbow Cake yang colorful yang confirm jadi rebutan anak-anak buah?



Atau, adakah Moist Chocolate Cake everyone's favorite?

picture's source: google
disclaimer: all pictures of cakes are not mine


Kek apa paling best untuk dibuat? Ke nak jadi pentamak, buat semua? Verangans jelah takdanya aku larat nak buat SEMUA! Kem salam.


P/S: Ada yang terliur tengok gambar kek petang-petang ni? ;p

8 comments:

reena said...

I vote Moist Choc cake & rainbow cake!

P/S: Cantiklah benda alah ni. Pinjam? :p

knv said...

nice. apsal tak borang banyak2? boleh buat khidmat masyarakat heheheheh!

CikJJ said...

balik sekolah wajib singgah utk
'jamah' kek2 itu..ekekekeh

aznee yunos said...

terliur tengok rainbow cake isk.

swit@kon said...

menarik. murah.
babe, buat la RV. nak rasa :D
bila nak jumpa ni???

mencari kebahagian said...

SAYANG...
BELI KAT MANA BEKAS KEK TU.. AKAK MMG CARI..JUMPA PUN YG X BERKENAN JE...

Puan Saira Azura said...

wah..kali ni aku tanak mintak kek..aku nak mintak bekas tu...kirim kat adik ko bleh..

cc said...

reena,
boleh. sehari cas rm50 (riba' sungguh ni! haha)


knv,
seprais kaedahnya kak non. sy blk hr tu baru dia bagi "hadiah" ni. hehe. klo dia bgtau nak beli, wajib ku kirim seploh bijik :P


cikJJ,
boleh sayangggg :D


aznee,
vibrant colors tu yg buat menarik. rasa sama je mcm butter cake biasa.


swit@kon,
tu la psl. lps cancel thn lps tu, dah xde plan lg. lps raya ni nak? :D


mencari kebahagiaan,
hi kak! ni adik sy belikan b4 dia balik dr US hari tu. tak tau pun dia beli, alih2 dia kata "nah hadiah" :)


zura,
dia dah balik for good la babe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...