22 Nov 2011

Kenapa aku tak mahu hire Mak Andam

...sebab nanti dia datang menyibuk duduk kat pelamin sambil tutup muka kita dengan kipas, sementara tunggu pengantin lelaki datang.

:: sekadar gambar hiasan ::


Eh, kita tak mahu bersanding dengan you lah Mak Andam.
Kerusi kat sebelah kita tu, kita chop kan untuk suami kita. Apa pasal you yang duduk?

Lagi yang (akan) buat kita sakit hati, nanti Mak Andam tu pow pengantin lelaki, kalau tak dapat sampul duit raya, dia tak mahu bagi pengantin lelaki duduk. Ini, kat Johor adat begini dipanggil "tol". Paling-paling tidak, dalam sampul kena sediakan note rm50 untuk Mak Andam.

Kalau note merah rm10? Heyyy, nanti dia check tau! Dia kelebet sampul tu kat situ jugak nak tengok isi kat dalam. Kalau note merah, kenalah hulur sampai cukup 5 sampul.

Sudahlah bayar sekian XXX amount sebagai upah perkhidmatan mengandam, tiba-tiba kat pelamin mintak lagi.

Kalau dapat kat kita, kita sound Mak Andam tu awal-awal;
...you mintak sampul, bermakna you mintak penampar.

Berani...???

KAH KAH KAH


P/S: Kita dah cakap dengan Jah Mon, kita tak mahu ada "tol" nanti. Jah Mon kata "Alah, itu kan suka-suka". Kita jawab balik "Kalau ada tol saya tak mahu masuk rumah" (dengan nada mengugut). Terus Jah Mon tak kata apa-apa. Hihi :p

P/S/S: Mak-mak Andam kat luar sana jangan sentap okeh dengan entry nih. Guwau pown ta bleyh kewww?

2 comments:

mrs.ecam said...

kui3 btol ke ko x nk tol2 nih...hekhek...

waNny said...

hahahahahahahha .. i pernah gi wedding johor skali

derang baling2 syiling

kuat lak tu

ada skali tu depan muke i .. elok tunduk kene almari cermin belakang sib baik x pecah cermin je

hahahahahahha.. time tu adik i cam freak out gile dia macam "kak.. whats happening .. whats happening kakkkkkk "

boleh x? T___T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...