3 Dec 2011

I can't enough of Bella & Edward's wedding *cough*

“It is always a great pleasure to design any wedding gown, but this one was particularly special. Kristen is a stunning girl and her character, Bella will make a beautiful bride.” - Carolina Herrera

Nak tengok Breaking Dawn lagi, pleaseeee...!!!

The Wedding. 
Tak main lah garden bagai, amek hutan terus. 
Aku nak buat gini kat kebun belakang rumah boleh tak?  Lol!

Designed by Carolina Herrera. 
Material yang digunakan ialah crepe satin dan French Chantilly lace. 


Body firm macam ni takpela nak tayang bareback kan? Takde la menggelebeh macam Fasha Sendat oppss!

I just love the details!!! :D

Sebanyak 152 biji butang digunakan untuk back part,  tambahan 17 biji butang on each sleeves. 
Carolina Herrera telah mengambil masa selama 6 bulan untuk menyiapkan wedding gown ini. 
Makcik Carolina telah menghantar 10 sketches of wedding gown kepada penulis novel iaitu si Makcik Steph dan pengarah filem Breaking Dawn, akhirnya gown kat atas ni yang jadi pilihan.
Wedding gown ini dianggarkan bernilai USD35,000 (+/- RM109,000)

(Bapak mahallllll...!!!)

Mahal??? 
Wait until you see Bella's wedding shoes.

...obviously the shoes from Manolo Blahnik.


How much it cost?
Freakin' USD1,295 (+/- RM4,100)

(Gila letak kat kaki RM4k)
T___T


P/S: Aku rasa ni simptom-simptom orang nak kahwinlah :p

4 comments:

Miss Aai said...

oh kita sama!smp skrg dok teringt wedding part.Nk tgk lg please!hehehe

Aisyah Humaira said...

pengsan!!! memang terbayang-bayang part wedding diorang ni ikh!

reena said...

Apa lagi, buat la baju gitu beb :p

MommyCT said...

hish tak menahan nak komen gakk...mmg patut sangat bareback ye....santek banget belakang tu.*leleh*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...