4 Jan 2012

Baju bertandang

Dulu aku suruh YB pilih between tiffany blue or royal blue untuk warna baju bertandang (majlis kat rumah dia), and he choose tiffany blue. So, last weekend aku merajinkan diri (terpaksalah weh, tinggal berapa bulan je majlis, apa pun tak buat lagi) pergi Gulati's untuk cari material baju nikah YB and survey material untuk baju bertandang sekali. *fuhhh panjang ayat aku ni, sendiri semput bila baca.

So, settle beli material untuk baju nikah YB. Aku punya dah beli 2 bulan lepas. HE HE. Takda warna tiffany blue yang aku berkenan kat Gulati's. Ohh, ada ternampak satu kain tu, tapi mahal NM. Koserrr haku. So, tutup mata dan blah terus (sebelum syaiton menghasut "beli la... beli la, kahwin sekali je seumur hidup").

Aku rasa ada hikmah aku tak jumpa material dan warna yang dikehendaki. Sebabnya semalam aku terpandang warna lain dan terus berkenan kat warna tu. Statement gittew warnanya, nyah! Aku forward la gambar tu kat YB (sambil-sambil dah bersedia tadah telinga kalau kena bambu. Asyik tukar-tukar warna je dia kata hue hue).

But, guess what???

Dia tak marah pun instead cakap "Guwa sangat berkenan ye dengan warna ni"
Tanjat gigirl! :P

I is tidak sangka dia setuju untuk tukar warna. Yihaaa! *joget-joget

(pic googled)

So we've choose EMERALD GREEN as our dress color untuk majlis sebelah pihak lelaki. Ohh untuk majlis sebelah lelaki aku tak masuk campur. Aku serahkan kat YB dan family dia. Aku just bawak badan je nanti. HA HA.

(pic Arma Wedding)

Aku tidak lerr nak buat dress ghope ini (or yang Elyana pakai tu), tepek untuk menjustifikasikan warna tema aku sajork. Nak buat dress lagu mana pun aku tak decide lagi. Ingat nak buat one piece dress sebab baku lagi satu dah buat kurung moden 2 pieces. Ohh, BTW baju kat belah aku, dah selamat aku hantar kat tailor. Slightly over budget -___-"

(pic googled)

Inilah gambar yang aku forward kat YB. Gila tak lawa macam nih? Ditambah-tambah pulak dengan pengantin pomps yang cun tu. Makan hati mak :p

Nice eh baju dengan pelamin contra macam nih? :D

5 comments:

IreneYaya said...

Cantikkkkkkkk....I dulu pun pilih hijau, tapi pucuk pisang. Bila dlm gambar tu naik seri! So I think emerald green ni pun nice nnt bila dlm gambar

jelita78 said...

setuju!
cun gilaks ok!
taaapiiii jgn ngn background pelamin merah sbb nampak gelap gambar tu.
kena pelamin kaler cerah.. silver is better..
kasik pop-up sket pictures..

reena said...

Bebbb, cantikkkkkk gilaaa color ni! Sama color dengan Zaireen anak VIP tu. I bertandang tak tau lagi color apa. FMIL sat nak kuning, sat maroon, sat hijau. LOL.

Hidung Berair said...

xsangka ramai jugak y suke wane ni..ssh nak dpt kat butik..huhu..org siap kate aku ni pelik sbb choose colour ni...tapi pade aku wane ni superb!! :D

bintanghati said...

kite pun dh decide tema kaler baju ni utk sanding nnt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...