19 Jan 2012

Wedding Prep: bride's shoes #1 dan rejection daripada bakal mak mertua


Ok semua teka dengan betul. Ceh macamlah ramai yang teka :P

Settle kasut untuk rumah aku. Belah lelaki belum decide lagi, mahu cari warna emerald green sedondon dengan baju, ataupun mahu warna lain yang lebih kontra. I'm thinking to get a pair of red (sole - kau nak kena baling piring terbang dengan YB?) or black shoes.

Bakal mak mertua aku tak setuju dengan warna pilihan kami. Beliau telah meng-reject warna emerald green. Ex-brides, adakah anda pilih warna tema sendiri atau ikut pilihan orang lain? Pendapat jujur aku, eh suka hati akulah nak pakai warna apa. Aku yang nak pakai :P

Reason bakal mak mertua aku reject warna pilihan kami ialah sebab dia dah bagitahu pada makcik katering nak scallop dan skirting dewan warna light purple. Dia kata hijau dengan purple tak match. Pakai warna sama, nak suruh pengantin sedondon dengan scallop ke? - kata aku di dalam hati

Mujurlah aku nak warna hijau, kang aku pakai jubah hitam macam orang berkabung kangggggg...

8 comments:

Kak Lia said...

jgn durhaka!!! .hehhee

Yantie said...

Haha..nasib la aku punya majlis sekali harung je buat satu majlis je kat rumah aku..takde la masalah macam tu..tapi masa kat umah aku dulu pun ada konflik lebih kurang macam tu jugak..nenek aku tak setuju warna coklat jadi aku meluaskan skop warna kepada warna cream, kuning, coklat gold..nak pasang tikar getah warna coklat pun tak bagi kata gelap la apa la..dah bilik pengantin aku lantai warna kuning..layan je..;p

Liyana said...

Mungkin lebih manis kalau ikut kehendak tuan rumah utk majlis bertandang. I dulu pun pakai colour kurang favourite, ikut aje lah. It's just the beginning of bertolak-ansur & asam-garam mertua-menantu relationship :)

reena said...

Agree with Liyana. Ini majlis dia, dia berhak nak tentukan color ke apa pun. Ikut je. Macam i, i memang ikut je FMIL i nak i pakai apa. Dari kuning, maroon, hijau ke apa ke i tak kisah. I serah body je. Haha. Kurang pening pun ye jugak. Cukuplah pening dgn majlis sendiri. Kosser lah nk tmbh pening lg. Hehe.

mak farhah said...

my story lg bijak pandai. MIL nak kaler biru, i memang x campur la bab2 belah sana. dualng hntran kale rbiru semua, bilik kaler cream, caca marba pon actually. masa pilih baju ..dukacita pilihan terhad, kaler biru hampess dot com. terpaksa amik kaler hijau muda... nasib bdn lah warna warna majlis. nk durhaka tarak berani. blom apa2 lg. kasut semua kedai dah siap, but tudung i is x rela nk pakai kedai punya. even aksesori sendri punya.

tp sokong lah ckap ramai, majlis dia kita ikut je. for what ever reasonn hatta dah jd bini esok kita tetap jatuh no 2 lepas mak dia.

waNny said...

untuk i majlis die ikut suke hati die lah. but alhamdulillah MIL i jenis x kesah. ikut kepala my hubby. my hubby lak x kesah ikut kepala i. so i kuasa veto nak warna royal blue. hahahahha :p

so jadi la biru semua nyeeeeee

but i rasa purple n green masuk je lah actually ;)

my family hari tu lagi best pakai hijau nanti ada manik and sampin pink. selamberrrrrr :)

cc said...

korang2,
YB kata kale masih boleh tukar. dia sendiri takmau light purple. so ada chan nak gosok2 dia suruh tukar kale lain...kih kih kih

Piza said...

ha...ok dah tu. Emerald green mmg lawa gileee. Sesuai dengan ur skin. My wedding hari tu (haha okeylah, tahunn tu) pun ingat nak kaler emerald gak tapiiii susah nak cari songket emerald.

BTW, ada quotation gucci sukey? email at cikpiza@gmail.com

tq darl!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...