27 Feb 2012

Ayat penyata: Pameran Pengantin adalah bosan

:: Entrance deco by NGI ::

So I went to Pameran Pengantin at SACC Convention Centre last weekend...

First time pergi and I'm 100% sure ia juga kali terakhir aku akan pergi pameran sebegitu. It was darn boring. Seriously. Aku excited nak pergi (with high expectation) sebab tema kali nih Seputih Salju. Tema kahwin aku nantikan putih, so gigih la pergi sana nak grab idea. Kononnya... :p

Nak masuk kena daftar bagai. Apa purpose hah? Lepas register dapat tiket, tunjuk kat guard then baru boleh masuk dalam hall pameran. BTW aku letak no fon tipu time register tu. Tak kuasa nanti dapat mesej-mesej promosi entah apa-apa.

Malas nak mengarang, cerita dalam bentuk point form sajork lah:

  • Aku rasa vendors yang join pameran pengantin tak sporting sebab ramai yang tak ikut tema putih. Kalau dewan tu semua putih especially part decorations confirm lawa!
  • Vendors yang join ialah butik pengantin, photographers + video, catering, kad kahwin dan beberapa orang wedding planners. Paling famous yang ada kat situ team Arma kot. 
  • Aku ternampak 2 orang bloggers yang aku baca blog mereka hehe. Nampak tapi tak tegur, aku segan :P
  • aku berada dalam hall pameran cuma 1/2 jam sahaja. Perjalanan dari Ampang - Jalan Kuching - Shah Alam lagi lama daripada tu. Kahkahkah.
  • Mostly harga yang ditawarkan oleh para vendors semasa pameran adalah fixed dan pada pendapat aku harga mahal.
  • Kalau aku pengantin bajet besar aku akan suka kot pameran macam nih sebab boleh terus hire vendors yang berkenan di hati. sediakan aje seguni duit.


Jujur aku cakap aku dissapointed dengan pameran pengantin yang gah pada namanya. Selama ni dok ingat lah pameran macam ni best. Serious tak tahu apsal ramai yang suka pergi. Saja cuci mata kot?

Gambar entrance tu the only picture yang aku snap guna iphone masa kat pameran. Susah payah aku bawak camera godang, tapi 1 gambar pun aku tak amik. Tak tahu nak amik gambar apa sebab BOSAN.

Kesimpulan: Baik aku surf internet untuk cari idea. Jimat segala-galanya. HA HA.

4 comments:

swit@kon said...

setuju semua bullet yang dinyatakan especially harga mahal. :)

ye. saya g sekali je la

reena said...

Agree! :D

orensangkuit said...

salam,
soooo true, acik pun nak kawen this year. konon nak pegi la tgk. sekali kauuuuuu pakej OP untuk 3 majlis RM 10k.
pengsan kejap.
and org yang layan pun mcm tak nak layan.
cessss!

sharz syaz said...

betul betul betul!!!

pengantin budget takleh pergi pameran pengantin..huhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...