27 Mar 2012

Wedding prep: Nikah attire

Aku dah pergi fitting baju dan kononnya kalau semuanya OK, nak amik terus. Bila dia hulur dress tu kat aku, I HATE MY NIKAH DRESS!

Sebab auntie tu buat tak ikut apa yang aku nak. Aku dah kata TAK MAHU BEADS tapi dia bantai bubuh beads kat leher. Aku dah request secara spesifik siap tunjuk gambar contoh nak lace paching lepas tu letak pearl. Boleh dia kata masa sketch hari tu. Lace aku bawak tempoh hari memang tak cukup untuk letak kat leher tapi dia kata boleh provide. Aku tak kisah kalau dia suruh beli lace lagi lepas tu bagi kat dia supaya cukup. Call ajelah!

Laa ni baju aku buruk tang leher. Design beadings macam zaman Saloma. Kejadah? Tak match langsung dengan border lace aku kat lengan and hujung baju. Buruk gila sampai kalau ingat aku STRESS!

Aku benci tang beadings tu saja, lain OK. HAri tu dah siap alter sebab longgar sikit kat area ketiak.

Petang ni kena datang balik butik auntie tu sebab that day dia ke China, so staff dia tak berani nak ubah apa-apa. Aku tak kira, kalau dia tak boleh buang beadings kat leher tu and tak boleh nak cover bekas-bekas jahitan dengan lace patchwork, siaplah. Aku mintak refund sebab dia dah rosakkan kain!


P/S: Mahal tu dia charge beadings rm180 untuk leher saja, tapi design macam syilaker!

1 comment:

Cik.Penglipurlara said...

aiyok??? serious ke??

natang hanying guhhhh die wat gituuuu!

mintak je refund smulaa... ritu cara cite die cam bgus sgt die jahit....huuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...