21 May 2012

Musibah dan musibat


MUSIBAH adalah tragedi yang menimpa diri aku.
Manakala,
MUSIBAT adalah manusia yang rembat tayar kereta aku.

Dia (si pencuri) ingat dah baik sangatlah tu bila tayar dengan rim aku dia rembat, nat 4 ketul dia tinggalkan. Kejadian berlaku depan rumah sewa. First time berlaku selepas aku tinggal hampir 10 bulan kat situ.

"Kecik-kecik tak nak mati, dah besar pun tak mati-mati" -- pepatah untuk pencurik musibat.


Dugaan sungguhlah dekat-dekat nak kawen ni *lap air mata*

3 comments:

monstorious wife said...

mak aih, nak ganti rim lagik, nak ganti tayar lagi empat2.. mau ribuan jugak habes.

cc said...

kak ilot,
sebijik yang kena rembat, kalau empat amukan puaka terus takde maki light2 macam nih

Kak Lia said...

ya ampunnn.....dugaan sungguh kan....sabar ye cik na....ni baru dugaan nk tawin...pas tawin nt lagi besarrrr dugaan...harap dpt menempuh dgn sabar dan senyum.....(ayat memujuk tak gini)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...