7 Jun 2012

Beauty & The Beads

Dalam post INI aku ada kata nak tambah beadings kat baju kalau sempat, kan? Alhamdulillah memang sempat sebabnya aku skip buat inner tudung sendiri. Aku decide nak pakai bawal aje masa wedding sebab serik muka nampak pelik kalau pakai tudung lain. Macam time bertunang hari tu, gatal pakai inner dan shawl, end up muka aku jadi pelik >__<

I'm glad I wore bawal masa majlis hari tu. Aku boleh beraksi secara natural di hadapan lensa jurugambar :P


Ni gambar before tambah beads kecil-kecil. Nampak tak masih banyak ruang kosong?

:: gambar ni aku snap lepas bersiap pagi nikah. OP kata "sempat lagi tu update gambar kat instagr.am" :p ::

Ni after tambah beads kecil and AB stones kecil. Nampak penuh sikit kan? Hari Khamis petang baru siap tampal batu kecil-kecil tu. Tengahari Jumaat baru hantar baju kat dobi untuk steam iron. Nasib baik kedai dobi bukak dan boleh pick up semula baju within few hours je. Phewww! 

Gila betullah kalau diingat-ingat balik -__-"


Baju dan veil yang dah siap dijahit dengan pearl beads. Semua orang kat rumah kata aku gigih jahit manik sendiri. Gigih is my new middle name HA HA. Ohh ya, veil tu pun DIY jugak. Aku tak dapat cari veil yang memenuhi citarasa so DIY jugaklah. Nanti kalau rajin aku buat post khas untuk veil, tapi maaflah ya tutorial bergambar takda. Aku tak dan nak snap gambar 1-1. 

:: taken from my Official Photographer's FB ::

Gambar kat atas ni time suami tengah baca taklik. Asyik telan air liur je beliau time baca tu, nervous sangat kot hihi. Nasib baik beads tu tak memberikan efek tidak selesa kat aku. Takdelah vontots aku sakit sebab terduduk beads. Lol!

Fabric ring yang aku pakai tu pun DIY jugak. Beli stainless steel ring harga rm10 dan tampal rose bud mini size guna hot glue gun. Siap! :D


P/S: Boleh klik sini untuk tengok gambar-gambar lain yang OP dah upload kat FB, kalau sudi :)

6 comments:

mrs.ecam said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aku xdek FB...gambo2 x leh nk tngk...plis cc...tepek gambo kawin ko yg aku x yah nk tngk thru FB pehlis...heeeeee

pape pong congrats yek dh jadik isteri org...alhamdulillah sumenyer slmt...heee

Anis_Apis said...

cantiknya!!...more pics plz...and gmbr satu baju hehe... pasni nk hntr tempah beads bleh? hihi

cc said...

mrs.ecam,

yanggg,
klik link yang aku bagi tu tak keluar pape kah? aku klik boleh je hehe.
tak pun ko kau type kat URL www.facebook.com/fotobyrazali nanti klik kat album "Arif & Harlina" :)


anis_apis,
awak blh klik tak URL yang kita bagi tu? dalam album yang OP upload tu ada gambar baju penuh. hehehe

tak berani nak buatkan beadings utk orang lain sebab takut tak menepati citarasa. scaryyy >___<

Yantie Azan said...

gambar semua cantik..suka tengok..sikit2 mengingatkan aku pada majlis aku hampir 3 tahun lepas..;) pergh nak 3 tahun dah..

semoga bahagia ke akhir hayat ye kawan..tak sabar ke majlis belah lelaki..;)

Siti Fatimah said...

canteks! sesgt :)

cc said...

Yantie Azan,
Thanks babe. Speakin of majlis belah lelaki, amponnn kad belum pass lagi hehehehehe


Siti Fatimah,
Thanks kak siti :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...