9 Jun 2012

Product review: Crest 3d White (lepas pakai confirm gigi putih!)

Aku tahu pasal Crest 3D White Whitestrips Advanced Vivid ni daripada blog mantan B2B; Liyana Square Cut Ring. Testimonial dia sangatlah menterujakan aku! Putih berkilat weh gigi dia time kahwin. Kulit KAMI (bukan nak perasan tapi kenyataan HA HA *panggg sedasss*) ni kategori cerah, so gigi memang senang sangat nampak kuning. 

Ada sesiapa kat sini suka gigi dia kale kuning? Takda kan? Kan? Gigi kuning adalah huduhhh! >____<

So, aku nekad nak try. Aku order from Ryan sgdrugstore a month before wedding aku. Aku beli yang macam Liyana suggest tu, Whitestrips Advanced Vivid harga rm145 including postage. After pakai 3 hari memang dah boleh nampak kesannya. Putih sikit dah gigi aku. HE HE. Alaaa, cakap banyak pun tak guna. Korang bukan nak baca pun kalau aku tulis panjang-panjang, kan? :p

Tengok ajelah gambar bukti kat bawah nih:

Before guna Crest 3D White Whitestrips Advanced Vivid:

Gambar save-the-date ni akhir bulan April kalau tak silap aku. Sila dekatkan mata korang ke skrin komputer/laptop/iPad/iPhone/Blackberry/Andriod untuk tengok gigi kuning aku kalau tak nampak. KAH KAH KAH. Kuning kannn? *sorok muka bawah meja*

Masa ni nak sengih lebar nampak gigi pun malu wehhh. Sampai kena paksa senyum dengan kawan aku si photographer. Serius nih >_______<


After guna Crest 3D White Whitestrips Advanced Vivid:

Sekali lagi dekatkan mata anda ke skrin komputer/laptop/iPad/iPhone/Blackberry/Andriod untuk tengok gigi aku yang dah putih, ahaksss! ;p

Nampak tak perbezaannya? Time majlis kahwin Sabtu lepas, aku dengan confident-nya tersengih nampak gigi sokmo bila pose. Al-maklum gigi dah putih. HUA HUA HUA. Siap boleh tanya kat Razali, "Nak senyum nampak gigi ke takyah?" Kau mampu confident sampai macam tu? Hahahahahahaha!!

Cuma 1 je masalah aku time pakai benda nih. Gigi aku jadi sensitif. Rasa ngilu especially waktu pagi. Kalau cuaca sejuk lagilah. Rasa nak gesel gigi kat batu kerikil nak bagi hilang rasa ngilu. Tapi nak cantik punya pasal, aku tahan ajelah. HA HA. No pain no gain kaedahnya :P

Silalah try kalau nak merasa gigi putih ala-ala Miss Universe. Gittewww! Boleh order dari sgdrugstore ataupun mantan B2B Syakina Farhan sebab dia dah ambik order sekarang nih. Untung korang dah banyak sources tawww!


P/S: Yeay petang ni balik JB. Rindu suami! :')

6 comments:

Umie Aisya said...

I x nmpk perbezaan ponnnn..gigi u dh mmg putih @_@

nqr said...

waahhhhh suka suka.. aku mmg nak putihkan gigi

cc said...

Umie Aisya,
Babe, nooooo serious gigi i kuning okeh. Dulu kalau pakai lipstick kale pink oh my tensenya sebab gigi nampak sgt kuning tssskkk. Sekarang tidak lagi hehe


nqr,
Highly recommended! :D

orked violet said...

gigi pth tu 1 haL La

tp nampak sangat kurus La time kawen.diet?share La!
=)

cc said...

orked violet,
kurus? ilusi optik semata. kenyataannya tidak pun. tak diet sgt pun, just kurangkan portion makan. hampir2 nak give up sebab mcm takde kesan lol!

Jack JillVids said...

Beli dari mana? Saya beli dari FB..

https://www.facebook.com/pages/Crest-3D-White-Malaysia/1382946831953145?fref=ts

Nak tanya: kenapa farmasi2 kita tak import masuk produk ni? Padahal bagus sangat lah produk pemutih gigi ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...