11 Sep 2012

On that wedding day: Make-up


Make-up during majlis sebelah perempuan by SolekByAmal (co-founder for Ammara Boutique). Nasib baik Amal free during my nikah date sebab boleh dikatakan agak last minute jugaklah waktu booking dia hari tu. Aku suka sangat Amal make-up sebab tak tebal and dia sangat hormat dengan permintaan client. If cakap tak nak trim kening, dia takkan buat. Aku tak mau lipstick pink, dia takkan pakaikan that color. Aku siap request mintak dia touch up tahi lalat 2 ketul kat dagu, sebab lepas pakai foundation and bedak, malap terus tahi lalat aku. Lol!

If you're (still) looking for make up artist for your big day, please, please... hire her! Highly recommended. Harga pun sangat affordable. Serius. Nak tempah baju kawen dengan dia pun boleh yerr. Sangat lawaaa Ammara Bridal punya collection. Boleh tengok kat instagram Amal (ID: stormflower84)




Ni pulak make-up masa majlis bertandang kat sebelah lelaki on 23rd June 2012. I don't really like the make-up sebab tebal, menjadikan muka aku nampak lain -___-"
Pipi finkkk, lipstick finkkk. Errkkkk. Yang haku tensen, aku dah bagitahu tak mau trim kening, make-up artist tu jawab "OK tak cukur, akak trim sket je yang bersepah-sepah kat bawah ni" and the next thing I know zas zas zas dia dah bersihkan. Tak sempat nak kata "tak mau jugakkk". Iskkk.
Hidung aku nampak sangat palsu mancungnya. Hidung kalau dah tak mancung pipi pulak tersorong-sorong tu tetaplah tak mancung jugak, tak kiralah shading tebal macam mana sekali pun. Nampak pelik adooo. Tapi sib baik laki aku cakap make-up tu masih boleh diterima kat mata dia.
Tapi akak make-up artist ni baik, tolong touch-up mekap and stay sampai habis majlis. Tudung bawal (again HE HE) dan veil adalah sendiri punya. Lain sewa dengan birdal.

Ohh BTW, make-up service adalah termasuk dalam pakej pelamin. Review untuk bridal yang kami amik tu, later lah. They deserve a special entree.


P/S:
Gigi aku kelihatan putih dalam gambar. Terima kasih Crest 3D Advance Vivid :P

3 comments:

Cik Tqah said...

aah..mekap nikah cntikk

Has said...

pernah jumpa face to face dgn Amal. dia make up cantik! natural je

Siti Azlina said...

cantik je u..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...