13 Sep 2012

Saya sudah sebulan

...berada di office baru. So far so good. Semoga berkekalan begini hendaknya, Amin. boss OK. Colleagues OK. Environment OK. Kerja super OK.

Kerja sekarang 100% lain daripada kerja kat office lama. Bagusnya bila kerja dengan sistem, dah ada SOP. So as long as buat kerja ikut procedures, there should be any problems. Yang kurang bagus, once the system down, melanggutlah tak boleh nak buat kerja. Sebulan ngadap sistem, adalah sekali sistem down. Minggu lepas kalau tak silap. Dekat 2 hari jugaklah kebosanan tak boleh nak access system.

Hati pun lebih tenang kerja kat tempat baru. Kurang stress tak perlu nak fikir perangai boss yang tak layak dipanggil boss. Iskkk, kalau ingat-ingat balik pun, buat sakit hati je. On paper memang mintak transfer sebab ikut suami. Tujuan (lain) yang tersirat aku nak blahhh jauh dari boss office lama. Kadang-kadang E/O lama aku sms, mengadu nasib tentang dia kat office. Same old story.


P/S: Bilalah nak 'kena' si alim kucing itu?

1 comment:

Cik Tqah said...

hoho..skang u opis ktne?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...